Σε ακόμα τρία άτομα ασκήθηκε δίωξη για βαρύτατα αδικήματα

Στον επιθεωρητή του ΟΣΕ και στους δύο σταθμάρχες που έφυγαν νωρίτερα

Στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας για τα αίτια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη βρέθηκαν ακόμα τρία πρόσωπα-κλειδιά στην τραγωδία που συντάραξε το πανελλήνιο, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε χθες δίωξη για βαρύτατα αδικήματα, τα οποία επισύρουν ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια!

Ειδικότερα, η ανακρίτρια Λάρισας, η οποία χειρίζεται την υπόθεση του χειρότερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα ελληνικά χρονικά, άσκησε δίωξη για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, που συνιστά κακούργημα και τιμωρείται ακόμη και με ισόβια, καθώς και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή, που είναι πλημμελήματα, σε βάρος του 63χρονου επιθεωρητή του ΟΣΕ που τοποθέτησε στη νυχτερινή βάρδια τον ακατάλληλο σταθμάρχη Λάρισας και των δύο σταθμαρχών που έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Ο προϊστάμενος επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος έλαβε αναρρωτική άδεια 30 ημερών μετά το δυστύχημα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, είχε προσέλθει αυτοβούλως στην ανακρίτρια στις 3 Μαρτίου και είχε καταθέσει έγγραφο με το οποίο υποστήριζε ότι είχε ορίσει περισσότερους σταθμάρχες στις βάρδιες εκείνης της ημέρας, κάτι που αμφισβητείται από εργαζομένους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, είχε «δείξει» τους συγκεκριμένους τρεις στην απολογία του, επικαλούμενος αυξημένο φόρτο εργασίας για πέμπτη σερί ημέρα και ισχυριζόμενος ότι είχε μείνει μόνος του στη μοιραία βάρδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι θα λάβουν κλήσεις προς απολογία, οι οποίες τοποθετούνται χρονικά την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα, άλλωστε, αναμένεται να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών, προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής για την τραγωδία στα Τέμπη, όπως έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος (κεντρική φωτό) και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και της πολυπλοκότητας της υπόθεσης, για τον χειρισμό της οποίας θεωρείται απαραίτητος ο διορισμός ειδικού εφέτη ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει να διαλευκάνει πλήρως όλες τις πτυχές σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Παράλληλα η 3η ανακρίτρια Λάρισας συνεχίζει την έρευνα για τη φονική σύγκρουση, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, καλώντας για κατάθεση συνταξιούχους και εν ενεργεία σιδηροδρομικούς, προκειμένου να βοηθήσουν με τις γνώσεις τους να φωτιστούν σκοτεινά σημεία της υπόθεσης και να τη διευκολύνουν στο έργο της.

Την αντίρρησή τους στη δικαστική απόφαση να οριστεί εφέτης για την έρευνα είχαν εκφράσει οι οικογένειες εννέα νεκρών του δυστυχήματος στα Τέμπη, οι οποίες ζητούν να παραμείνει ο φάκελος στα χέρια των ανακριτών και να ενισχυθεί η ανακρίτρια με άλλον έναν δικαστικό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα