Έκλεισαν το μετρό του Πειραιά για την εισροή νερού;

Με μία ανακοίνωση λίγων λέξεων, που ελάχιστα διαφωτίζει, η ΣΤΑ.ΣΥ. ανακοίνωσε μόλις την περασμένη Πέμπτη ότι χθες, Κυριακή, θα έκλειναν οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό στον Πειραιά «λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης συστημάτων».

Πρόκειται για τους σταθμούς Δημοτικό Θέατρο, Πειραιάς και Μανιάτικα, στους οποίους έχουν διαπιστωθεί σοβαρά ζητήματα ασφαλείας, με κυριότερο την εισροή θαλασσινού νερού κοντά στο λιμάνι της πόλης, τα οποία όμως επί μήνες κρατήθηκαν κρυφά και αποκαλύφθηκαν από την έρευνα των Data Journalists, που δημοσιεύτηκε στη «δημοκρατία» στις 20 Μαρτίου 2023.

Η δημοσιογραφική έρευνα έφερε στο φως έκθεση που καταγράφει 391 βλάβες και εισροή θαλασσινού νερού από το λιμάνι του Πειραιά στην επέκταση της Γραμμής 3, που εγκαινιάστηκε ελάχιστους μήνες πριν, στις 10 Οκτωβρίου 2022, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προσφάτως παραιτηθέντα υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Η Αττικό Μετρό επιβεβαίωσε το πρόβλημα, αλλά προσπάθησε να το υποβαθμίσει, κάνοντας λόγο σε σχετική ανακοίνωση για διαρροές νερού και σταγονίδια, που αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα. Ωστόσο αυτό δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς ο Ισίδωρος Ντογιάκος διέταξε άμεσα τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, τα αποτελέσματα της οποίας δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί.

Είναι αξιοσημείωτο πως η ΣΤΑ.ΣΥ. και η Αττικό Μετρό προγραμμάτισαν εργασίες αναβάθμισης χθες, καθώς λόγω του «Βαρτζάκειου» αγώνα δρόμου το πρωί δεν εκτελούσαν δρομολόγια στο μεγαλύτερο μέρος του Πειραιά ούτε τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, με συνέπεια να δημιουργηθούν μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για τους κατοίκους της πόλης.

Με πρόταγμα την τήρηση των όρων ασφάλειας, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα