Ο… Αλλος Πολυχρονόπουλος

Ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας τονίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο σε βάρος του και πως οι κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν

Με μία δήλωση μέσω των δικηγόρων του ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος απάντησε στην κατηγορία ότι τα χρήματα που συγκέντρωνε από τη διοργάνωση συσσιτίων και από χορηγίες κατέληγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς δύο συγγενών του και από κει στα λεγόμενα «φρουτάκια»!

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας, ο οποίος φέρεται ότι συγκρότησε εγκληματική οργάνωση αποκομίζοντας περισσότερα από 600.000 ευρώ, τονίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο σε βάρος του και πως οι κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν.

«Είκοσι εκατομμύρια γεύματα, με μετριοπαθείς υπολογισμούς. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα σε ανθρώπους που δεν ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα αγάπης σε παιδιά που δεν τσακώνονται μπροστά στους κάδους για τα σκουπίδια που πετούν στις λαϊκές αγορές. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα ελπίδας σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια. Σε εκείνους που βιώνουν τις τραγικές συνθήκες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στους άνεργους, στους άστεγους, στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, στο καμένο Μάτι, στις φωτιές από την Αλεξανδρούπολη ως την Αρχαία Ολυμπία, στη δομή της Μόριας, στα χρόνια του κορονοϊού, στη σεισμόπληκτη Τουρκία, στην εμπόλεμη Ουκρανία, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια» αναφέρεται στην αρχή της δήλωσης του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και αμέσως μετά τονίζεται:

«Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου. Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του “Αλλου Ανθρώπου”. Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο ούτε αυτοκίνητο ούτε περιουσία ούτε καταθέσεις ούτε θυρίδες ούτε πράγματα αξίας ούτε “παπάκι” καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του “Αλλου Ανθρώπου”, εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Είναι απολύτως βέβαιο πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν. Ο “Αλλος Ανθρωπος”, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού, και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο “Αλλος Ανθρωπος” είναι ο αληθινός άνθρωπος. Αυτόν τον αληθινό άνθρωπο έχουμε υποχρέωση να τον κρατήσουμε πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη πρέπει να μείνουν πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία».

Την ίδια ώρα, πάντως, «καίει» τον ιδρυτή του «Αλλου Ανθρώπου» η μαρτυρία πελάτη πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών, σύμφωνα με την οποία οι «κουλοχέρηδες» είχαν… αναστενάξει στα χέρια του ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας. «Επαιζε εδώ από το 2012. Εβαζε 3.000 ευρώ, έπαιρνε 2.000 ευρώ στο χέρι και τα 1.000 τα έπαιζε στα μηχανάκια κάθε μέρα. Από τότε που τον ξέρω εγώ, έχει χάσει 1.500.000 ευρώ! Επαιζε 2 ευρώ το πάτημα, το μέγιστο ποντάρισμα του μηχανήματος» είπε ο συγκεκριμένος πελάτης του πρακτορείου.


Αρνείται κάθε εμπλοκή ο γαμπρός Παύλος Τζίτζης

Αρνείται κάθε εμπλοκή στην πολύκροτη υπόθεση του «Aλλου Ανθρώπου» ο κουνιάδος του ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας, ο οποίος… βόσκει πρόβατα στα ορεινά της Αίγινας! Ο Παύλος Τζίτζης, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη διάταξη της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ισχυρίζεται ότι διευκόλυνε τον επικεφαλής του «Αλλου Ανθρώπου» και κουνιάδο του, «δανείζοντάς» του τον τραπεζικό λογαριασμό του «μόνο μία φορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συνέβη στο πλαίσιο προγραμματισμένου ταξιδιού του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς. Τότε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας ζητούσε από τον κόσμο να συνεισφέρει με «πιπίλες, κρέμες και γάλα για βρέφη, ζεστά ρουχαλάκια, μπουφάν, κουβέρτες σκούφια, κασκόλ, γάντια, τρόφιμα, κονσέρβες, ελαιόλαδο, μπολάκια συσκευασία, γεννήτριες και θερμαντικά για θέρμανση και σκηνές για τους εθελοντές και τους ανθρώπους», παραθέτοντας τον τραπεζικό λογαριασμό του βοσκού κουνιάδου του.

«Εγώ πήρα τα χρήματα και τα πήγα στον κουνιάδο μου… Κάπου εκεί, στα 20.000 ευρώ, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα…» είπε ο Παύλος Τζίτζης σε συνομιλία με το protothema.gr ο οποίος παραδέχθηκε πως εξαιτίας αυτής της «εξυπηρέτησης» αναγκάστηκε να κόψει την κάρτα αναλήψεών του και να αλλάξει τράπεζα. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δεν ήταν σύμφωνος με το να μπαίνουν ξένα χρήματα στον λογαριασμό του. «Η τράπεζα δεν μπορεί να σε δεχθεί να παίρνεις ξένα λεφτά. Δεν μου άρεσε και μένα» δήλωσε χαρακτηριστικά, αν και έσπευσε να υπερασπιστεί τον κουνιάδο του. «Τον κυνηγούσαν ανέκαθεν αυτόν τον άνθρωπο, θα βρέθηκαν και καλοθελητές. Εχει κάνει μεγάλο αγώνα και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Τι να σου πω τώρα, τις κηδείες που έχει πληρώσει; Τέλος πάντων…» κατέληξε ο κ. Τζίτζης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα