Έρμαια της τύχης οι Έλληνες Ακρίτες

Στα λόγια τα καταφέρνει η κυβέρνηση. Στα έργα μένει μετεξεταστέα. Από την ημέρα που ανέλαβαν καθήκοντα διακυβέρνησης της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, ο λαός μας ακούει διαρκώς εξαγγελίες και υποσχέσεις για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, για ενίσχυση των ανθρώπων που ζουν στις ακριτικές περιοχές και για ένα σωρό άλλα σχέδια επί χάρτου. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των υποσχέσεων είναι η περαιτέρω εγκατάλειψη των περιοχών που βρίσκονται εγγύς της συνορογραμμής.

Οι αποδείξεις για το αληθές των προαναφερθέντων είναι πολλές. Μία εξ αυτών είναι το κλείσιμο του Δημοτικού Αερολιμένα Καστελόριζου, το Σάββατο 16 Ιουλίου. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της Ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αυτό συνέβη λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου του Πύργου Ελέγχου που παρέχει υπηρεσίες Πληροφοριών Πτήσεων Αεροδρομίου (AFIS).

Στην ανακοίνωση, επίσης, αναφέρεται ότι «στα 11 από τα 15 παραμεθόρια αεροδρόμια που παρέχουν την υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος, εξυπηρετώντας επιβατικές, νοσοκομειακές, στρατιωτικές πτήσεις καθ’ όλο το 24ωρο, χωρίς ρεπό και άδεια. Στα 7 από τα 11 δεν υπάρχει κανείς μόνιμος υπάλληλος».

Επιπλέον, η κατάσταση εξελίσσεται άσχημα και για την ασφάλεια των πτήσεων, αφού, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η εξάντληση του ελάχιστου προσωπικού που έχει απομείνει (αναγκάζεται να δουλεύει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής του χωρίς ρεπό – άδεια και χωρίς την απαιτούμενη ημερήσια ξεκούραση λόγω 24ωρου stand by για αεροδιακομιδές με φαινόμενα λιποθυμιών και απώλειας προσανατολισμού λόγω κόπωσης) και η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω αύξησης της αεροπορικής κίνησης διαμορφώνουν επικίνδυνες καταστάσεις για την ασφάλεια των πτήσεων επιβαινόντων, την υγεία των συναδέλφων και την εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού και των κατοίκων των ακριτικών νησιών γενικότερα».

Καθώς φαίνεται, το σύστημα Μητσοτάκη θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους που θα υπηρετούν την κυβέρνηση, αλλά δεν χρειάζεται προσωπικό για να στελεχώσει κρίσιμες θέσεις για την εθνική ασφάλεια, την καθημερινότητα των ακριτών μας και τον τουρισμό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα