Τα παραμύθια με το power pass

Οι «αποκαταστάσεις αδικιών» που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι σαν τις επιτυχίες της: ανύπαρκτες. Επί περίπου δύο μήνες ο κυβερνητικός μηχανισμός προπαγάνδας είχε καλλιεργήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες την ελπίδα ότι επίκειτο σημαντική ανακούφιση από τα περιττά οικονομικά βάρη που τους φόρτωσε ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Μάλιστα, αρκετοί είχαν την εντύπωση ότι θα λάμβαναν περίπου 600 ευρώ ως ενίσχυση για τα μαλλιοκέφαλα που πλήρωσαν σ’ αυτό το αχαρακτήριστο χαράτσι, που βαφτίστηκε «ρήτρα αναπροσαρμογής».

Τα παπαγαλάκια του συστήματος εξουσίας έκαναν λόγο για το Power Pass που θα έφτανε «μέχρι 600 ευρώ», υπονοώντας ότι κάπου σ’ αυτό το ποσό θα κυμανθεί η επιδότηση.

Τελικά, έφτασε η ώρα της αλήθειας και άπαντες οι ενδιαφερόμενοι διαπίστωσαν ότι το Power Pass ήταν ακόμα ένα ταχυδακτυλουργικό τρικ της κυβέρνησης. Τα ποσά που πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων είναι συνήθως από 20 έως 30 ευρώ και μερικοί βλέπουν μερικά λεπτά του ευρώ να τους έχουν αποδοθεί, ενώ δεν είναι και λίγοι όσοι δεν έλαβαν ούτε σεντ!

Η «δημοκρατία» ανέδειξε το θέμα με το χθεσινό πρωτοσέλιδο θέμα της με τίτλο «Απάτη με το ρεύμα! “Βράζει” πάλι η κοινωνία με τις ψεύτικες υποσχέσεις και την κοροϊδία των υπουργών».

Το μείζον πρόβλημα με αυτά τα ανούσια και πολιτικάντικα τερτίπια δεν είναι ότι ζημιώνουν την εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό ενδιαφέρει μόνο τα στελέχη της και τους οικονομικά εξαρτώμενους από αυτήν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα κόλπα πλήττουν την κοινωνία.

Αφενός δημιουργούν προσδοκίες που δεν εκπληρώνονται και διαταράσσουν έτι περαιτέρω την ήδη προβληματική σχέση των πολιτών με το κράτος, και αφετέρου επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, που δεν βρίσκουν πόρους για να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους και η κυβέρνηση τους κοροϊδεύει αντί να τους βοηθήσει ουσιαστικά.

Η κατάσταση δεν αναμένεται να εξομαλυνθεί, αλλά να χειροτερεύσει, αφού το τοπίο στο πεδίο της ενέργειας γίνεται ολοένα και πιο δυσάρεστο και απειλητικό.

Έρχεται ένας βαρύς, μακρύς χειμώνας…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα