Ζει σε άλλο σύμπαν και προκαλεί ο Σκρέκας

Κοροϊδεύει τον κόσμο! Ενώ υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ έχει σχεδόν μηδενιστεί, ομολόγησε ότι αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στο 5%

Οργή και αγανάκτηση στους πολίτες, που στενάζουν από τη θηριώδη ακρίβεια, προκαλούν τα κυβερνητικά στελέχη με τις συνεχείς ανερμάτιστες δηλώσεις τους. Πάλι χθες, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ έχει σχεδόν μηδενιστεί!

«Εχουμε μείωση του πληθωρισμού των τροφίμων κατά περίπου, 40%. Δηλαδή, από το 8,3% που ήταν, έχει φτάσει κοντά στο 5%. Βεβαίως, δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε, που είναι να πάμε και κάτω από το 2%» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ πρόσθεσε πως «ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ έχει σχεδόν μηδενιστεί» σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ακόμη και αν ίσχυαν όσα είπε ο κ. Σκρέκας, τα… νούμερα δεν βγαίνουν, αφού είναι άλλο πράγμα ο μηδενισμός του πληθωρισμού και άλλο πράγμα η μείωσή του κατά 40%, που ο ίδιος διαπιστώνει. Ομως, αυτό που δεν λέει ή δεν θέλει να καταλάβει ο υπουργός είναι ότι οι συνεχείς αυξήσεις τιμών κοντά τρία χρόνια τώρα, από το καλοκαίρι του 2021, σε καμία περίπτωση δεν υπερκαλύφθηκαν από τις πενιχρές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ετσι, για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, τα πραγματικά τους εισοδήματα μειώθηκαν. Τι θα έπρεπε να γίνει για να ανακουφιστούν τα εκατομμύρια των Ελλήνων; Είτε μεγαλύτερες αυξήσεις εισοδημάτων είτε μειώσεις τιμών των προϊόντων. Πότε έχει γίνει στη χώρα αυτό; Η πικρή απάντηση είναι «ποτέ». Για να χρυσώσει το χάπι, ο κ. Σκρέκας θέλησε να διαφημίσει την πλατφόρμα e-katanalotis, λέγοντας ότι δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προβούν σε καταγγελίες και τη χαρακτήρισε «πολύ σημαντική, γιατί βοηθάει και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν επικεντρωμένους και γρήγορους ελέγχους, έτσι ώστε να προστατεύουν τους καταναλωτές».

Για την e-katanalotis, ο υπουργός υπενθύμισε ότι η νέα, αναβαθμισμένη πλατφόρμα έχει τεθεί σε λειτουργία από τη Μεγάλη Εβδομάδα. «Εχουμε ξεκινήσει ήδη να το επικοινωνούμε και η επικοινωνία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, προκειμένου οι καταναλωτές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που έχει. Η δυνατότητα που έχουμε εντάξει είναι ο καταναλωτής να μπορεί να στείλει ηλεκτρονικά από το κινητό του και καταγγελία. Είναι πραγματικά πολύ σημαντική προσθήκη, γιατί βοηθάει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν επικεντρωμένους και γρήγορους ελέγχους. Δηλαδή, μπορεί κάποιος με το κινητό του να βγάλει μια φωτογραφία, να στείλει μια καταγγελία.

Η καταγγελία μπορεί να έχει θέμα την τιμή, αλλά μπορεί να αφορά και παραπλάνηση, και με αυτή την καταγγελία πηγαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο. Η μάχη κατά της ακρίβειας από την κυβέρνησή μας συνεχίζεται. Δεν θα σταματήσουμε, δεν εφησυχάζουμε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να δούμε τον πληθωρισμό στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα τρόφιμα, να μειώνεται σημαντικά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα