Πόλεμος στην Κεντροαριστερά με… έπαθλο τη δεύτερη θέση

Η προσπάθεια επανεκκίνησης της Κουμουνδούρου και το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Επανεκκίνηση από τις Σπέτσες, με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσει να τσιμπάει και στις δημοσκοπήσεις, επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βλέπει μέρα με τη μέρα τα ποσοστά του κόμματός του, τουλάχιστον δημοσκοπικά, να πέφτουν συνεχώς και τα ποσοστά του άλλου πόλου της Κεντροαριστεράς, του ΠΑΣΟΚ, να αυξάνονται. Οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., των Στέφανου Κασσελάκη (κεντρική φωτό αριστερά) και Νίκου Ανδρουλάκη (κεντρική φωτό δεξιά), αποσκοπούν στο ποιος θα είναι δεύτερος για να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνονται χωρίς πυξίδα εδώ και πολλά χρόνια, εξαιτίας των λαθών που έγιναν και επί προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα, στην προσέγγισή τους προς την πλευρά όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα του αριστερού χώρου. Με κλειστές πόρτες και χωρίς στρατηγικούς συμμάχους, ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο που είναι σήμερα και εξακολουθεί χωρίς σχέδιο περισσότερο να κόβει τις γέφυρες παρά τις μεμονωμένες προσπάθειες στελεχών ή ομάδων. Οι Ραγκούσης, Ζαχαριάδης και Θεοχαρόπουλος, με την παρέμβασή τους να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωσοσιαλιστές, περισσότερο προκάλεσαν την αντίδραση μελών του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη, που θεωρούν προνομιακό τους χώρο αυτόν στον οποίο επιζητούν ένταξη τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Να μην ξεχνάμε ότι στη Χ. Τρικούπη ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθεί το παιχνίδι στο εσωτερικό της χώρας, που του επιτρέπει κάποιες μικρές εισπράξεις, χωρίς να κουνηθεί από τη θέση του. Από την άλλη, στην Ευρώπη κάνει ό,τι μπορεί και καταφέρνει να δυσκολεύει τη ζωή του Στέφανου Κασσελάκη. Πριν από ενάμιση μήνα η πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, με απαίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, απέκλεισε τον Σ. Κασσελάκη, που αιτήθηκε να συμμετάσχει, από τις εργασίες της ομάδας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει στις συνεντεύξεις του ότι η αναγκαία συνθήκη που θα επιτρέψει τη συζήτηση για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων είναι η άνοδος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Μόνο τότε και από θέση ισχύος θα εκκινήσει ο διάλογος. Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, οι προτάσεις των τριών, όπως και αυτή του Δικτύου Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς με τους Διονύση Τεμπονέρα και Διάνα Βουτυράκου, οι οποίοι εισηγούνται τη σύμπηξη ενός παλλαϊκού δημοκρατικού μετώπου, που θα ενώσει όλες τις ιστορικές εκδοχές των αριστερών – προοδευτικών δυνάμεων, θα συζητηθούν στο συνέδριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα