Και ο Μάρδας ζει το… όνειρό του

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επιμένει στο «ελληνικό Νταβός» και υποστηρίζει ότι το σχέδιο είναι εφικτό με λεφτά των Γάλλων

Με ένα όνειρο… τρελό συνεχίζει να ζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και αυτό αφορά το περίφημο σχέδιό του για το θερινό Νταβός στο νησί που βρίσκεται απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας, στην Αιγιλεία.

Μάλιστα, σε χθεσινή συνέντευξή του αποκάλυψε ότι την ιδέα του δεν την κράτησε σε εγχώριο επίπεδο, αλλά την είπε και στους Γάλλους που ήρθαν με τον Φρ. Ολάντ στην Ελλάδα. «Οι Γάλλοι το είδαν με παρά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, δεν περίμενα βέβαια κάτι διαφορετικό. Ιδιαίτερα από τη γαλλική αντιπροσωπία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τα λεφτά θα τα δώσουν αυτοί» τόνισε με… φυσικότητα, ενώ προσέθεσε ότι εκτιμά πως όσα προτείνει είναι «εφικτά να γίνουν στο συγκεκριμένο νησί, σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους, χωρίς να αλλοιωθεί και το φυσικό περιβάλλον του νησιού, κι αν το καταφέρουμε, θα είναι κάτι ιδιαίτερα όμορφο».

Ο Δ. Μάρδας δεν έμεινε όμως εκεί, μια και ομολόγησε ότι χρησιμοποιεί και ανθρώπινο δυναμικό ώστε να προχωρήσει η σκέψη του. «Μηχανικοί και οικονομολόγοι, που λειτουργούμε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, μας ζήτησαν και άλλα γραπτά μας κείμενα, τα οποία έχουν σχέση με τη στρατηγική ανάπτυξης και ήδη είναι αναρτημένα από το 2013, για να καταλάβουν ότι αυτό που προτείνουμε δεν είναι κάτι της τελευταίας στιγμής» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αφού, λοιπόν, βρέθηκαν τα χρήματα, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέλυσε έτι περαιτέρω την περιβόητη ιδέα, σύμφωνα με την οποία θα χτιστεί ένα νησί, όπου κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ θα κληθεί να χτίσει τη δική του εστία.

«Η αρχιτεκτονική και όλα αυτά θα είναι δεδομένα, δεν θα κάνει καθένας ό,τι θέλει, βέβαια. Απλά και μόνο θα αναλάβει το κόστος του χτισίματος αυτής της εστίας, που δεν είναι κάτι φοβερό και τρομερό. Δεν είναι κάτι της τελευταίας στιγμής, υπάρχει μια μελετητική ομάδα κεφάτων ανθρώπων, ούτε είναι εταιρίες συμβολαίων ούτε τίποτα» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα