Συναγερμός στην Αθήνα για τον μεταλλαγμένο ιό!

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές στη χώρα μας, καθώς χθες επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά ότι έξι κρούσματα του μεταλλαγμένου φονικού ιού έφθασαν και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έξι επιβάτες, πέντε Έλληνες και έναν αλλοδαπό, οι οποίοι έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήση από τη Βρετανία. Σε όλους τους επιβάτες έγινε έλεγχος με rapid test και έξι από αυτούς βγήκαν θετικοί και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολούθησαν και μοριακά τεστ, τα οποία επίσης βγήκαν θετικά, ενώ χθες τα εξειδικευμένα εργαστήρια διαπίστωσαν ότι τέσσερις εξ αυτών έφεραν τη μετάλλαξη του ιού που έχει καταγραφεί στην Αγγλία και οι υπόλοιποι δύο τη μετάλλαξη που έχει καταγραφεί στην Ταϊλάνδη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ταξιδιώτες θα παραμείνουν σε καραντίνα και θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ κορονοϊού, ενώ βρίσκονται σε επιτήρηση και οι πτήσεις με τις οποίες ταξίδεψαν στη χώρα μας.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τις ελληνικές Αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο στέλεχος του ιού έχει συσχετιστεί με υψηλότερο ιικό φορτίο και υψηλότερη μεταδοτικότητα έως 70%, ενώ θεωρείται ότι πιθανότατα έχει συμβάλει έως έναν βαθμό στην αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη.

Εξάπλωση

Ο νέος ιός έχει ονομαστεί «Variant of Concern 202012/01» ή VOC από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, ενώ η μετάλλαξη εντοπίζεται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός από τη Βόρεια Ιρλανδία, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να καταγράφονται στο Λονδίνο, στη νοτιοανατολική και ανατολική Αγγλία. Κρούσματά της έχουν καταγραφεί σε δεκάδες χώρες ανά τον πλανήτη.

Μόλις χθες και οι Αρχές της Κύπρου ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκαν 12 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού σε επιβάτες που έφθασαν από την Αγγλία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, «από τα 19 δείγματα της περιόδου 6-20 Δεκεμβρίου 2020 που εξετάστηκαν, στα 12 εξ αυτών εντοπίστηκε το νέο στέλεχος του ιού».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα