Ψυχρή και αμετανόητη η βιτριολίστρια, σόκαρε το δικαστήριο

Με θράσος φώναξε στο θύμα της: «Εσύ, Ιωάννα, γνωρίζεις γιατί έγινε όλο αυτό», εξοργίζοντας τους πάντες

Προκλητική και ψυχρή, σε σημείο που να σοκάρει, αλλά κυρίως αμετανόητη εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο η 36χρονη βιτριολίστρια Έφη Κακαράντζουλα, η οποία «πάγωσε» το ακροατήριο όταν γύρισε προς το μέρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που μόλις είχε ολοκληρώσει τη δραματική κατάθεσή της, και της είπε με αινιγματικό ύφος: «Εσύ, Ιωάννα, γνωρίζεις γιατί έγινε όλο αυτό»! Με περίσσιο θράσος, που προκάλεσε την οργή και το ξέσπασμα της οικογένειας της Ιωάννας, η κατηγορουμένη παραδέχτηκε ότι αυτό που έκανε δεν είναι αποδεκτό, αλλά υποστήριξε ότι δεν ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή της 35χρονης.

Η φράση της αυτή αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για τον εκ των συνηγόρων της Ιωάννας, Απόστολο Λύτρα, ο οποίος τόνισε απευθυνόμενος στην έδρα, λίγο προτού διακόψει για μισή ώρα: «Πληροφορήθηκα ότι η κατηγορουμένη ζήτησε τον λόγο για να απευθυνθεί στο δικαστήριό σας και είπε προς το θύμα ότι γνωρίζει τον λόγο της επίθεσης. Πώς είναι δυνατόν να έχει καταστρέψει μια ανθρώπινη ζωή, να λέει τέτοια πράγματα και να μην την επαναφέρετε στη θέση της; Και να μην τη ρωτήσετε τι εννοεί;» Στην τοποθέτησή του η 36χρονη αντέδρασε λέγοντας δήθεν θιγμένη: «Σας παρακαλώ πολύ!»

Σε άλλη διακοπή της δίκης η Ιωάννα γύρισε εξοργισμένη προς το μέρος της 36χρονης Εφης και τη ρώτησε: «Δεν θες να με κοιτάξεις, να με θαυμάσεις; Ξέρω, δεν τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες, αλλά κάτι έχει γίνει. Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις. Κοριτσάκι μου, όπως μου έλεγες, δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και έναν χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω, δεν θα φύγω. Ο,τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί!»

Ωστόσο, κατά την έναρξη της δίκης για τη φρικιαστική επίθεση η Ιωάννα δεν είχε καταφέρει να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Στο άκουσμα και μόνο ότι η γυναίκα που κατέστρεψε τη ζωή της θα δώσει το «παρών» στο δικαστήριο λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα, με τη μητέρα της να προσπαθεί να την ηρεμήσει, ρωτώντας την τρυφερά αν ήθελε κάτι. Η αντίδραση της Ιωάννας δεν άφησε ασυγκίνητο ούτε τον έτερο δικηγόρο της Νίκο Αλεξανδρή, ο οποίος της είπε με πατρικό τόνο: «Μη νιώσεις άσχημα, αν συγκινηθείς. Είναι ανθρώπινο».

«Θα βγει με σκοπό να με αποτελειώσει»

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 5 Οκτωβρίου.

Μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης η Ιωάννα δήλωσε για την κατηγορουμένη: «Ψέλλισε ότι δήθεν γνωρίζω τον λόγο που μου επιτέθηκε. Επειδή εκείνη τη στιγμή μού είχε κλείσει αστυνομικός την οπτική επαφή και η αίθουσα δεν έχει καλή ακουστική, καλό θα ήταν να σταματήσει να παίζει θέατρο η κυρία. Να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη τη δική μου, του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε θύτες που προσπαθούν να διαχειριστούν την κοινή γνώμη. Είναι προφανές ότι συνεχίζει να παίζει θέατρο. Δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας. Και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει φυλακή, θα βγει με σκοπό να με αποτελειώσει»!

Συγκλονιστική Ιωάννα: «Καταλάβαινα ότι καιγόμουν, έλιωνα!»

Η 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα μπήκε χθες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας λίγο μετά τις 9.30. Τα δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν μέχρις ότου πάρει θέση στην πρώτη σειρά των καθισμάτων του ακροατηρίου η Ιωάννα είχε το βλέμμα της συνεχώς καρφωμένο πάνω της.

Η άτυχη κοπέλα κλήθηκε λίγη ώρα αργότερα να περιγράψει τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε το πρωί της 20ής Μαΐου 2020, όταν δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι έξω από την ασφαλιστική εταιρία όπου εργαζόταν. «Σηκώθηκα για να πάω στη δουλειά μου και ήμουν στην είσοδο της πολυκατοικίας των γραφείων… Καθώς περίμενα το ασανσέρ εμφανίστηκε μπροστά μου μια γυναίκα, σήκωσα το βλέμμα και με κοίταξε στα μάτια. Μου έριξε το βιτριόλι, που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν, και έφυγε τρέχοντας» περιέγραψε η 35χρονη στην αρχή της συγκλονιστικής κατάθεσής της, διάρκειας τριών ωρών.

Στη συνέχεια με φωνή σπασμένη από τη συγκίνηση μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για τις στιγμές φρίκης και αφόρητου πόνου που βίωσε: «Λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντού πάνω μου και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Το πρώτο πράγμα ήταν να τρέξω για βοήθεια. Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα εκεί. Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι. Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας, οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα και πανικοβλήθηκαν. Τους έλεγα: “Δώστε μου λίγο νερό, πεθαίνω”! Πήγα στον νιπτήρα και έριξα νερό. Τα μαλλιά μου πέφτανε μέσα στον νιπτήρα! Επιανα το πρόσωπό μου και καταλάβαινα ότι καιγόμουν, λιώνω. Στη συνέχεια κάλεσαν το 166 και μου είπαν να βγάλω τα ρούχα μου, γιατί έλιωναν πάνω μου! Φώναζα: “Θεέ μου, βοήθησέ με, γιατί μόνο εσύ μπορείς”»!

Στην ερώτηση του προέδρου της έδρας πώς την προσέγγισε η κατηγορουμένη και της έριξε το υγρό, η Ιωάννα απάντησε ότι η 36χρονη την πλησίασε σε… απόσταση αναπνοής. «Σημάδεψε το πρόσωπό μου, ήταν τόσο κοντά που είδα μόνο το πρόσωπό της. Το έριξε όλο στο πρόσωπό μου και κατευθείαν θόλωσε η όρασή μου. Δεν μου είπε τίποτα, με κοίταξε με ψυχραιμία. Νομίζω ότι μπορεί και να ήθελε να την αναγνωρίσω, διακινδυνεύοντας να έρθει τόσο κοντά μου… Μου έδωσε την εντύπωση ότι είχε την ικανοποίηση να δω τα μάτια της, να τη δω» είπε ταραγμένη η κοπέλα!

«Έχω μοσχεύματα. Τρέφομαι με καλαμάκι»

Συγκλονιστικές ήταν οι περιγραφές της και για τις πρώτες ημέρες της μέσα στο νοσοκομείο. «Ηταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, έκανα εφτά χειρουργεία. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως, γιατί τα μάτια μου ήταν τραυματισμένα. Ακόμα και το φως του δωματίου ήταν επίπονο. Σκέφτηκα να δώσω τέλος στη ζωή μου!» αποκάλυψε κλαίγοντας και τόνισε ότι κινδύνευσε η ζωή της. «Τα πρώτα τρία χειρουργεία είχαν να κάνουν με τον καθαρισμό των τραυμάτων, να μου κόψουν και να πετάξουν το απανθρακωμένο δέρμα. Κόπηκαν κομμάτια από το σώμα μου… Στα μισά των χειρουργείων ο οργανισμός μου δεν άντεξε. Ανέβαζα πυρετό, είχα πάθει λοίμωξη. Οι γιατροί μού είπαν ότι κινδύνευσε η ζωή μου. Κόλλησα και δεύτερη λοίμωξη στο μάτι, που κινδύνεψα για δεύτερη φορά να το χάσω» επισήμανε και εξήγησε ότι στα σημεία στα οποία χειρουργήθηκε δεν έχει αίσθηση: «Εχω μοσχεύματα, δεν έχω φυσικό δέρμα. Τρέφομαι με καλαμάκι. Δεν μπορώ να σφίξω τα χείλη μου για να μασήσω. Τουλάχιστον για δέκα χρόνια δεν επιτρέπεται να με δει ο ήλιος λόγω των μοσχευμάτων»!

Επίσης, αναφέρθηκε στον φόβο της ότι μπορεί να δεχόταν νέα επίθεση μέσα στο νοσοκομείο. «Ηταν ξεκάθαρες οι οδηγίες των αστυνομικών, να υπάρχει φύλαξη και στο δωμάτιό μου. Είχα μάθει να αναγνωρίζω με την ακοή τον βηματισμό της μητέρας μου και κάθε φορά που έμπαινε κάποιος άλλος στο δωμάτιο αναστατωνόμουν και φώναζα “Ποιος είναι;”, γιατί φοβόμουν μην μπει κάποιος στο δωμάτιο και μου κάνει κακό» είπε το κορίτσι που αποτέλεσε σύμβολο δύναμης. Οπως τόνισε, η κατηγορουμένη είχε επικοινωνήσει με την εξαδέλφη της μετά την επίθεση και της έκανε διάφορες ερωτήσεις για την κατάστασή της.

«Τη ρωτούσε πώς είμαι, αν με είδε και πώς ήταν τα μέτρα στο νοσοκομείο λόγω κορονοϊού. Εκείνη τής είπε ότι δεν μπορούσε να μπει στο νοσοκομείο και ότι είχε δει μόνο τη μητέρα μου στο προαύλιο. Επίσης, η εξαδέλφη μου μού ανέφερε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, που έκανε εντύπωση. Η κατηγορουμένη έκανε ένα σχόλιο πολύ προσβλητικό για μένα. Της είπε: «ΟΚ, αν δεν μπορεί να δουλέψει, θα πάρει την αποζημίωση και θα ζήσει. Δεν έγινε κάτι»! Αυτό θύμωσε την ξαδέλφη μου» είπε η Ιωάννα, συμπληρώνοντας ότι μετά την αποτρόπαια πράξη της η κατηγορουμένη έβγαινε και διασκέδαζε, χορεύοντας πάνω στα τραπέζια!

Τέλος, ανέφερε για τον 40χρονο «Νώντα», που παρουσιαζόταν ως το μήλον της Εριδος ανάμεσα σε εκείνη και την Εφη: «Τον Νοέμβριο του 2018 δέχτηκα αίτημα φιλίας από τον Ν.Ο. Είχαμε κοινή φίλη την κατηγορουμένη και έκανα αποδεκτό το αίτημα. Στη συνέχεια δέχτηκα μήνυμα από την κατηγορουμένη γι’ αυτό το θέμα. Μου ζήτησε να τον διαγράψω, γιατί σχετίζεται με εκείνον. Δεν ρώτησα λεπτομέρειες, της είπα ότι “δεν έχω κανένα πρόβλημα, από τη στιγμή που μου το ζητάς εσύ, που είσαι γνωστή μου” και τον διέγραψα. Μου ζήτησε να της στείλω το κινητό μου και να με καλέσει. Το έκανα, με πήρε, ήταν πολύ αναστατωμένη, έκλαιγε, της είπα να μην ανησυχεί, να μείνει ήσυχη μαζί μου… Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν τον έχω δει ποτέ, δεν τον ξέρω, δεν ξέρω αν είναι στη δικαστική αίθουσα, προσπάθησα να τη βοηθήσω σε βαθμό που μπορούσα και δεν έβλαψα κανέναν από τους δύο. Επικοινώνησαν και οι δύο με μένα και εγώ προσπαθούσα ευγενικά να το διαχειριστώ».

Ξέσπασαν οι συγγενείς: «Φίδι, σκύλα, μας διέλυσες»

«Φίδι», «σκύλα» και «απόβρασμα της κοινωνίας» αποκάλεσαν ο αδελφός και η μητέρα της Ιωάννας τη σατανική βιτριολίστρια, σε ένα ξέσπασμά τους μέσα στο δικαστήριο όπου ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη για τη φρικιαστική επίθεση με βιτριόλι!

Όλα άρχισαν όταν ο εκ των δικηγόρων της, Απόστολος Λύτρας, ρώτησε την Ιωάννα αν η κατηγορουμένη της ζήτησε συγγνώμη έστω και σήμερα: «Δεν έχει πει τίποτα. Μόνο με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα, ψυχρή και απαθής» απάντησε η 35χρονη και εκείνη τη στιγμή ακούστηκε η 36χρονη Εφη να λέει χαμηλόφωνα: «Κύριε πρόεδρε…».
Αυτή και μόνο η φράση, πυροδότησε την οργή του αδελφού της Ιωάννας, που φώναξε στην κατηγορούμενη: «Σκάσε μωρή, που θα μιλήσεις κιόλας! Φίδι, ε φίδι! Γ… το …»! Αμέσως μετά, η μητέρα της Ιωάννας φώναξε έξαλλη: «Σκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας! Μας διέλυσες»!

Το περιστατικό έληξε γρήγορα, καθώς ο αδελφός της Ιωάννας βγήκε για λίγο, συνοδεία αστυνομικών, από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει, ενώ η μητέρα της παρέμεινε σιωπηλή στη θέση της. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης κατέθεσαν μία φίλη της Ιωάννας, η οδηγός ταξί που μετέφερε την 36χρονη κατηγορουμένη στην Καλλιθέα, ένας αστυνομικός και ο διευθυντής της εταιρίας στην οποία εργαζόταν το θύμα, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κατεβαίνοντας μετά την επίθεση είδα ότι το υγρό ήταν μέχρι την είσοδο. Οι τοίχοι άφριζαν! Διαβρώθηκε η επιφάνεια, φαίνονταν σκαμμένα και το μάρμαρο και οι τοίχοι»!

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα