Εισαγγελική έρευνα για το μπλακάουτ στο ρεύμα μετά τις πολλές καταγγελίες

Εισαγγελική έρευνα για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που βιώνουν χιλιάδες Αθηναίοι πολίτες, μένοντας για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στο σκοτάδι, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα αναζητηθεί, αν έχει τελεστεί, το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης. Αφορμή για τη νέα εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν τόσο οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως σήμερα σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης της κακοκαιρίας όσο και τα δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών που δέχτηκε η Εισαγγελία. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου, ο οποίος θα αναζητήσει τις ευθύνες των αρμοδίων.

Στο μεταξύ, ξεχειλίζει η οργή των ανθρώπων που καλούνται να ζήσουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση για τέταρτη ημέρα και με θερμοκρασίες ιδιαίτερα χαμηλές. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν μπορούν να μετακινηθούν για προμήθειες, καθώς οι δρόμοι γύρω από τα σπίτια τους είναι κλειστοί και γεμάτοι χιόνια. Ενδεικτική της τραγικής κατάστασης που επικρατεί σε πολλά σπίτια, κυρίως των βορείων προαστίων, είναι η περίπτωση μιας γυναίκας από τον Χολαργό.

«Οι γονείς μου είναι χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα το βράδυ. Ο πατέρας μου είναι τετραπληγικός και έχει μηχανική υποστήριξη, και η μητέρα μου είναι με καρδιακή ανεπάρκεια. Ζουν σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην οδό Περικλέους στον Χολαργό και είναι αδύνατη η μετακίνησή τους. Είναι ο πιο κεντρικός δρόμος του Χολαργού» κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τονίζοντας ότι, παρά τα απανωτά τηλέφωνά της στον ΔΕΔΔΗΕ, η απάντηση που λαμβάνει είναι πως υπάρχουν πολλά αντίστοιχα περιστατικά. «Χθες άνοιξε ο δρόμος με εκχιονιστικό και τους πήγα τρόφιμα και συσκευή για να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους. Δεν έχουν δυνατότητα να ζεσταθούν, να μαγειρέψουν. Όλο σχεδόν το τετράγωνο εκεί έχει πρόβλημα» πρόσθεσε η ίδια.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ενωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στο Open, ζήτησε συγγνώμη από εκείνους που ταλαιπωρούνται τόσες ημέρες και κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει ο συντονισμός που χρειάζεται για να μπορέσει το απαραίτητο κοινωνικό αγαθό να βρίσκεται στο σπίτι κάθε πολίτη. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι τα συνεργεία βρίσκουν δρόμους γεμάτους χιόνια ή πάγο και πεσμένα δέντρα και δεν μπορούν να ενεργήσουν πιο αποτελεσματικά.

«Πρέπει να υπάρχει συντονισμός, κυρίως από την κυβέρνηση, να υποχρεώσει ώστε να υπάρχει αλάτι, να μπορούμε να δουλέψουμε με ασφάλεια. Δεν θα θρηνήσουμε θύματα. Ξέρετε σε πόσες περιοχές έχουμε πάει να φτιάξουμε τα καλώδια και φεύγουμε, γιατί δεν μπορούμε; Σε πάρα πολλές περιοχές της Αττικής» τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είχε υποσχεθεί από προχθές γρήγορη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ενώ άφησε και αυτός υποσχέσεις περί αποζημίωσης όσων έχουν πληγεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα