Πίσω ολοταχώς από τον εμμονικό Πλεύρη για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς, έναν χρόνο μετά την εφαρμογή ενός από τα πλέον εκδικητικά, παράλογα, αλλά και υγειονομικά ακατανόητα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στη χώρα, ο Θάνος Πλεύρης άφησε μια χαραμάδα για την επιστροφή τους στο σύστημα Υγείας.

Οι πιέσεις που δεχόταν ο υπουργός Υγείας ώστε να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη -παράλογη- απόφαση είχαν γίνει ιδιαίτερα φορτικές το τελευταίο διάστημα.

Έχοντας απέναντί του την αναπληρώτρια υπουργό, πολλούς «γαλάζιους» βουλευτές, αλλά και σύσσωμο τον ιατρικό κόσμο, ο Θάνος Πλεύρης αναγκάστηκε χθες να κάνει στροφή 180 μοιρών και επί της ουσίας να προλειάνει το έδαφος για την επιστροφή των ανθρώπων αυτών στις δουλειές τους.

Υπό τη διαρκώς εντεινόμενη πίεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε χθες, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, πως, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το μέτρο της αναστολής να εξεταστεί τον Δεκέμβριο, η απόφαση της κυβέρνησης είναι πλέον να εξεταστεί μέσα στον Οκτώβριο.

Φυσικά, ο υπουργός Υγείας επέλεξε να κάνει μια «ντρίμπλα» και να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα για το γεγονός πως η συγκεκριμένη θέση που εξέφρασε χθες είναι σε πλήρη σύγκρουση με τις πρωτόγνωρες απόψεις που εξέφραζε τόσο καιρό, όπως ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι προαπαιτούμενο για την είσοδο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου, θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου, θα παραμείνουν σε αναστολή. Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία» είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Η χθεσινή εξέλιξη δημιούργησε κλίμα ευφορίας στις τάξεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν εδώ και έναν χρόνο σε αναστολή εργασίας, όντες ουσιαστικά αποκομμένοι από το εργασιακό τους περιβάλλον και κοινωνικά στιγματισμένοι από μια κυβέρνηση που δεν δίστασε να εργαλειοποιήσει ακόμα και το ζήτημα του εμβολίου.

Ωστόσο, η επιφυλακτικότητα συνεχίζει να υπάρχει, καθώς, όπως μας δήλωσαν, ο Θάνος Πλεύρης έχει αποδείξει στην πορεία του πως δεν αποτελεί έναν… φερέγγυο υπουργό που αποφασίζει και δρα με γνώμονα τη δημόσια υγεία.

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας υπολογίζει πως ο αριθμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών ανέρχεται σε 2.000, ωστόσο η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για 5.000-6.000 υγειονομικούς που βρίσκονται εκτός συστήματος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα