Η κατάθεση του «σερίφη» της Αλεξανδρούπολης

Τι ισχυρίστηκε στην προανάκριση ο 45χρονος που «συνέλαβε» τους 13 μετανάστες και τους «φυλάκισε» σε τρέιλερ

Τη δική του εκδοχή για όσα τον οδήγησαν στην αδιανόητη απόφασή του να «συλλάβει» 13 μετανάστες και να τους «φυλακίσει» σε αυτοσχέδιο κρατητήριο στο τρέιλερ του αυτοκινήτου του, ανεβάζοντας μάλιστα σκηνές στα social media και καλώντας τον κόσμο να μαζέψει τα… κομμάτια, όπως αποκαλούσε τους μετανάστες, δίνει στην προανακριτική απολογία του ο 45χρονος «πολιτοφύλακας» επιχειρηματίας από την Αλεξανδρούπολη, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα -μεταξύ άλλων- της αρπαγής με ρατσιστικό κίνητρο!

Όπως υποστηρίζει ο 45χρονος «σερίφης» από την Αλβανία, πατέρας έξι παιδιών, έπιασε επ’ αυτοφώρω τους μετανάστες τη στιγμή που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε λάστιχα για να προκαλέσουν πυρκαγιά! Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι έκανε το καθήκον του και λέει για τους δύο συγκατηγορούμενούς του, ηλικίας 55 και 38 χρόνων, οι οποίοι βαρύνονται επίσης με βαριά αδικήματα που αφορούν ρατσιστικά κίνητρα, ότι τους κάλεσε μέσω μιας ομάδας viber για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και αλληλοβοήθειας. Τέλος, τονίζει ότι «φυλάκισε» τους μετανάστες στο τρέιλερ, επειδή «τα άτομα αυτά ήταν αγριεμένα και επικίνδυνα», όπως αναφέρει.

«Βρισκόμουν πίσω από τη λεωφόρο Μάκρης, στο ύψος του Lidl, με το αυτοκίνητό μου και το τρέιλερ, με το οποίο κουβαλούσα πράγματα για να πάω στην αποθήκη της εργασίας μου και να τα απομακρύνω, λόγω των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί στην πόλη, όταν είδα στις καλαμιές να κινείται ύποπτα ένα άτομο και (…) άρχισα να το παρακολουθώ. Αυτός, μόλις με κατάλαβε, κρύφτηκε απότομα μέσα στις καλαμιές. Εγώ ενημέρωσα άμεσα μέσω μιας ομάδας viber που έχουμε για αλληλοβοήθεια σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και ήρθαν αμέσως δύο άτομα, τα οποία εγώ δεν ήξερα, και προσεγγίσαμε μαζί το σημείο» αναφέρει ο 45χρονος αυτόκλητος «τιμωρός» στην αρχή της κατάθεσής του.

Περιγραφή

Αμέσως μετά περιγράφει τις σκηνές που αντίκρισε: «Είδαμε 13 άτομα, αλλοδαπούς, οι οποίοι ήταν πέριξ ενός αντικειμένου και δύο εξ αυτών προσπαθούσαν να του βάλουν φωτιά, κρατώντας ένα πράγμα που έμοιαζε με μπαλόνι, το οποίο είχε βενζίνη, την οποία κατάλαβα από τη μυρωδιά, και κρατούσε ένα μαχαίρι περίπου 30 εκατοστών με το οποίο προσπαθούσε να κάνει σπίθα. Τα αντικείμενα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά ήταν δύο λάστιχα, το ένα πίσω από το άλλο, παραγεμισμένα με πισσαρισμένα ξερά σανίδια, και στη μέση υπήρχε μια τρύπα προκειμένου να μπει το εύφλεκτο υλικό και στο κέντρο αυτής μια μπάλα με αφρολέξ, το οποίο είναι εξαιρετικά εύφλεκτο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλοδαποί προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως τους ακινητοποίησε μαζί με τους δύο Ελληνες συγκατηγορούμενούς του και τους κλείδωσαν μέσα στο τρέιλερ, ώσπου να τους συλλάβουν αστυνομικοί. «Τα άτομα αυτά, αν δεν επεμβαίναμε, θα προκαλούσαν εμπρησμό σε έκταση εντός του αστικού ιστού, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των συμπολιτών μας. Κυριολεκτικά τους προλάβαμε στο δευτερόλεπτο. Θεωρώ ότι έκανα το καθήκον μου και τίποτα παραπάνω» καταλήγει ο 45χρονος Αλβανός.

Οπως τονίζεται, πάντως, στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, μετά τη… σύλληψη ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας-σερίφης «προέβη σε βιντεοσκόπηση των αλλοδαπών, αναρτώντας το σχετικό υλικό στο διαδίκτυο. Εις βάρος τόσο του 45χρονου όσο και των δύο Ελλήνων συγκατηγορούμενών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα, αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού, έκθεση σε κίνδυνο και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, με την οποία θα οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.


Αρνούνται οι 13 αλλοδαποί τις κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού

Aρνηση σε όσα τους καταλογίζονται δήλωσαν στην Αστυνομία οι 13 μετανάστες που φυλακίστηκαν σε τρέιλερ από 45χρονο αυτόκλητο «τιμωρό» επιχειρηματία της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα εμπρησμού, καθώς φέρεται ότι πιάστηκαν στα «πράσα» την ώρα που προσπαθούσαν να προκαλέσουν φωτιά με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό!

Εκτός από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον 45χρονο Αλβανό «σερίφη», ο οποίος κατηγορείται για αρπαγή με ρατσιστικό κίνητρο, οι Αρχές έχουν σχηματίσει ξεχωριστή δικογραφία σε βάρος των 13 αλλοδαπών, εκ των οποίων οι εννέα κατάγονται από τη Συρία και οι υπόλοιποι τέσσερις από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, που οδήγησε στην άσκηση διώξεων σε βάρος των μεταναστών για απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο στη χώρα, οι αλλοδαποί επιχείρησαν να προκαλέσουν ανάφλεξη μέσω αυτοσχέδιου μηχανισμού: «Ο 45χρονος κατηγορούμενος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κινούμενος εντός της περιοχής ευθύνης μας, εντόπισε έναν αλλοδαπό να κινείται υπόπτως, όπισθεν της περιοχής Lidl, και αμέσως ενημέρωσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής έτερα άτομα από τα οποία προσήλθαν οι συγκατηγορούμενοί του και άπαντες διαπίστωσαν ότι ομάδα 13 ατόμων αλλοδαπών ανδρών προσπαθούσαν να προκαλέσουν εμπρησμό, μέσω ανάφλεξης αυτοσχέδιου μηχανισμού, αποτελούμενου από δύο παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, έξι σανίδια παλετών και ένα σφουγγάρι σφαιρικού σχήματος, που βρέθηκε τοποθετημένος σε αγροτική έκταση με ξηρή βλάστηση – χόρτα και πουρνάρια» αναφέρεται στο αστυνομικό έγγραφο.

Τέλος, γίνεται αναφορά στον ισχυρισμό του 45χρονου και των Ελλήνων συγκατηγορουμένων του ότι οι αλλοδαποί ήταν επιθετικοί και κάποιοι εξ αυτών είχαν μαζί τους μαχαίρια.

Καταγγελίες

Να σημειωθεί ότι στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται καταγγελίες πολιτών αναφορικά με το επίδικο συμβάν και ένας ψηφιακός δίσκος με δύο βίντεο, εκ των οποίων το ένα απεικονίζει τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και το δεύτερο στιγμιότυπο της σύλληψης των 13 μεταναστών, καθώς και δύο φωτογραφίες του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, για τον οποίο οι κατηγορούμενοι δηλώνουν παντελή άγνοια.

Την ώρα, πάντως, που ο 45χρονος υποστηρίζει ότι έκανε το καθήκον του «συλλαμβάνοντας» τους επίδοξους αλλοδαπούς «Νέρωνες» -κατά τα λεγόμενά του-, το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από σχόλια μερίδας χρηστών, οι οποίοι έχουν «επικηρύξει» τόσο εκείνον όσο και τους συγκατηγορουμένους του, δημοσιοποιώντας μάλιστα τα προσωπικά στοιχεία τους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα