Συμπλεγματικοί με την Ελλάδα

Η κυβέρνηση εδώ και καιρό προσβάλλει το έθνος, τον λαό και την Ιστορία μας, με τρόπο που δεν έχει γίνει άμεσα αντιληπτός. Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι υφυπουργοί, διάφοροι μιντιακοί παρατρεχάμενοι και γενικά το σύστημα Μητσοτάκη δεν έχει πάψει ούτε μέρα να μηρυκάζει τον όρο «Ελλάδα 2.0».

Υποτίθεται ότι αυτός ο νεολογισμός είναι η ονομασία που έχει δοθεί στο «Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». Αυτή η ονομασία χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς του συστήματος Μητσοτάκη σχεδόν σε κάθε περίπτωση, ώστε να… εμπεδωθεί από τις μάζες. Ακόμα και για τον θόρυβο που προκλήθηκε με αφορμή βίντεο του συνεδρίου για τη γονιμότητα! Γι’ αυτό το περιστατικό ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Άκης Σκέρτσος έγραψε στο διαδίκτυο σχετικά με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση: «Αυτή είναι η Ελλάδα 2.0 που θέλουμε και χτίζουμε μεθοδικά».

Ωστόσο, η πατρίδα μας δεν είναι πρόγραμμα για υπολογιστές, κάποιος επεξεργαστής κειμένου ή βιντεοπαιχνίδι, το οποίο κάθε τόσο θα… αναβαθμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να την ονομάσει «Ελλάδα 2.0».

Η πολιτική γραμμή σε επίπεδο διατυπώσεων αλλά και επιλογών που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη φανερώνει μια πολεμική σχέση με την παράδοση και αυτό που η κοινωνία θεωρεί κανονικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τόσο συμπλεγματικά και τον αμύθητο θησαυρό της ελληνικής Ιστορίας και την εθνική διάσταση που οφείλει να έχει η πολιτική, ώστε του φαίνεται… μοδάτο να αλλάζει το όνομα της χώρας!

Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει νούμερο δίπλα της ή να της τοποθετηθεί… γραμμωτός κώδικας, λες και πρόκειται για εμπόρευμα. Η γη των προγόνων μας είναι μία. Η Ελλάδα. Με το ιερό όνομά της δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν ούτε ο πρωθυπουργός ούτε κάποιος άλλος. Άλλωστε, το έχουμε ξαναδεί αυτό το «έργο». Οποτεδήποτε η νέα φουρνιά πολιτικών, και ειδικά οι μεταπολιτευτικοί, έχει χειριστεί υποθέσεις ονομάτων και εθνικών και γεωγραφικών προσδιορισμών έχει ηττηθεί κατά κράτος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα