Η «κανονικοποίηση» της νοσηρότητας

Μέσα σε βραχύ χρονικό διάστημα στην Ελλάδα σημειώθηκαν τρεις επιθέσεις με βιτριόλι ή με κάποιο άλλο καυστικό υγρό. Η μία έγινε σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η άλλη είχε στόχο μητροπολίτες και η τρίτη έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης, από 38χρονη γυναίκα εναντίον του συζύγου της, με τον οποίον βρισκόταν σε διάσταση.

Δεν περνά ημέρα στην Ελλάδα που να μη διαπράττεται έγκλημα, το οποίο θα φάνταζε τόσο ακραίο σε παρελθούσες δεκαετίες ώστε θα σχολιαζόταν επί μήνες – αν όχι χρόνια. Τώρα το ένα διαδέχεται το άλλο και όποιος συγκρατεί ό,τι μεταδίδεται από τα ΜΜΕ διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει τέρμα στη συλλογική κατρακύλα. Η νοσηρότητα, η ακρότατη βία, η εκδήλωση μανίας και απωθημένων, η εκδικητικότητα και το ατόφιο μίσος, κατά κάποιον τρόπο, έχουν γίνει «θεσμοί» στη χώρα μας.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο ξέσπασμα των αλλεπάλληλων κυμάτων βίας που σαρώνουν την ελληνική κοινωνία έχουν και τα μέσα ενημέρωσης – με τον βασικό αρνητικό ρόλο να παίζει η τηλεόραση. Ενώ στα λόγια όλα τα μεγάλα ΜΜΕ εναντιώνονται στη βία, στην πραγματικότητα την προβάλλουν και μάλιστα εξωραϊσμένη!

Στα δημοφιλή σίριαλ η μία βεντέτα διαδέχεται την άλλη, ο ηδονισμός, η βουλιμία, η δίψα για εκδίκηση και η μοχθηρία αποτελούν βασικές συνιστώσες της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ο φόνος είναι μια φυσιολογική εξέλιξη της αλληλεπίδρασης των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων.

Την πολιτισμική πανδημία των τουρκοσίριαλ, μερικά εκ των οποίων συνεχίζονται ακόμα και μολύνουν με προπαγάνδα της γείτονος τις τηλεοπτικές συχνότητες, διαδέχθηκαν «δραματικές» και… αιματοβαμμένες σειρές ελληνικής παραγωγής.

Η τηλεόραση, αντί να συμβάλλει στην τόνωση του εθνικού φρονήματος, στην υπεράσπιση της παράδοσης και της Ορθοδοξίας και να προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία στους τηλεθεατές, διαφημίζει όλες τις πτωτικές συμπεριφορές, που οδηγούν την κοινωνία μας στην άβυσσο.

Φυσικά, τα ΜΜΕ βρίσκουν και τα κάνουν αυτά. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι ένας ανενεργός μηχανισμός, μια κοστοβόρα σφραγίδα και η πολιτική εξουσία, αντί να βάζει φρένο στην αυθαιρεσία των καναλαρχών, την ενθαρρύνει, για λόγους ευνόητους…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα