Η ένοχη σιωπή για τον Καππάτο

Η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για το δικαστικό κυνήγι που έκανε σε δανειολήπτες για λογαριασμό δανειστών και τραπεζών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παναγής Καππάτος έχει κινήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, και έχει προκαλέσει αισθήματα αποτροπιασμού στους πολίτες. Ενας βουλευτής που υποτίθεται ότι εκλέχτηκε για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας λειτουργούσε επί χρόνια σαν «κοράκι» των δανειστών και των τραπεζών.

Ο ίδιος ο κ. Καππάτος σε τηλεοπτική εμφάνισή του στο «Kontra 24» παραδέχτηκε ότι όντως εκπροσωπούσε funds και συμμετείχε σε δίκες και από τη στιγμή που εξελέγη βουλευτής και μετά. Επιπλέον, αυτή η παραδοχή του συνοδεύτηκε από τη διαπίστωση ότι καμία εξ αυτών δεν κατέληξε σε πλειστηριασμό… Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Καππάτου, δεν συντρέχει λόγος ηθικού και πολιτικού ασυμβίβαστου, αφού έχασε στο δικαστήριο!

Μπορεί τα παραπάνω να φαντάζουν αξιοθρήνητα και εξοργιστικά, αλλά είναι ακόμα εξοργιστικότερη και πιο αξιοθρήνητη η σιωπή και των συστημικών ΜΜΕ αλλά και των πολιτικών κομμάτων για το θέμα. Η σιωπή των συστημικών ΜΜΕ για σκάνδαλο, που αποκαλύπτεται και ζημιώνει την εικόνα της κυβέρνησης, δυστυχώς, αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο. Ομως, η αποφυγή σχολιασμού της αχαρακτήριστης συμπεριφοράς του Παναγή Καππάτου από την πλευρά των κομμάτων προκαλεί και απορίες, ενώ υποχρεώνει τους πολίτες σε δεύτερες σκέψεις. Μια απ’ αυτές είναι η υπερεκπροσώπηση των δικηγόρων στο Κοινοβούλιο και το ενδεχόμενο ορισμένοι να εκπροσωπούν funds και τράπεζες σε υποθέσεις εναντίον δανειοληπτών.

Αυτού του είδους οι υποθέσεις δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν αβάσιμες – ειδικά από τη στιγμή που τα κόμματα δεν έχουν εκδώσει ανακοινώσεις για την απαγόρευση σε βουλευτές τους να στρέφονται ως δικηγόροι ή εκπρόσωποι εταιριών και funds εναντίον δανειοληπτών.

Φυσικά, η σιωπή των συστημικών ΜΜΕ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο Καππάτου δεν απαλλάσσει ούτε στο ελάχιστο τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις ευθύνες του. Τώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν διέγραψε τον κ. Καππάτο, επειδή δεν… γνώριζε. Ολα τα έχει μάθει και ουδέν πράττει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα