Ανατριχιαστικές δηλώσεις Μακρόν για «το τέλος της αφθονίας»

Από χθες και ο Εμανουέλ Μακρόν μπήκε για τα καλά στον… χορό της εκστρατείας «πειθούς» της κοινής γνώμης, όπως έχουν κάνει σχεδόν στο σύνολό τους πια οι ηγέτες της Δύσης. Στόχος; Να καμφθούν οι αντιρρήσεις που εκφράζονται πια για την τυφλή στήριξη στον Ζελένσκι εν όψει ενός χειμώνα που θα περάσει στην Ιστορία ως ο καταστροφικότερος -βάσει δεδομένων- τον οποίο έχει βιώσει η Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, λόγω των συνεπειών του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε λοιπόν τους Γάλλους για τη «μεγάλη ανατροπή» που σηματοδοτεί η φετινή επιστροφή από τις θερινές διακοπές, με «το τέλος της αφθονίας», «των βεβαιοτήτων» και «της ανεμελιάς». «Βιώνουμε μια μεγάλη ανατροπή» υπογράμμισε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες μετά τις θερινές διακοπές, επικαλούμενος την πρόσφατη «σειρά σοβαρών κρίσεων», από την Ουκρανία μέχρι την ξηρασία.

Μεγάλη ανατροπή

«Η στιγμή που ζούμε μπορεί να μοιάζει διαρθρωμένη από μια σειρά σοβαρών κρίσεων (…) και θα μπορούσαν μερικοί να θεωρήσουν ότι η μοίρα μας είναι να διαχειριζόμαστε αιωνίως κρίσεις ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Πιστεύω από την πλευρά μου πως αυτό που ζούμε είναι μάλλον της τάξης μιας μεγάλης ανατροπής ή μιας μεγάλης αναστάτωσης» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των υπουργών, η οποία κατ’ εξαίρεση αναμεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Τη στιγμή που, αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, «οι συμπατριώτες μας μπορεί να αντιδρούν με πολλή ανησυχία», ο Μακρόν κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης «να λένε τα πράγματα», να τα «κατονομάζουν με πολλή σαφήνεια και χωρίς καταστροφολογία». «Περιμένω από την κυβέρνηση να σεβαστεί τον λόγο που έχει δοθεί και τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει έναντι του έθνους» πρόσθεσε.

Μπροστά «στην άνοδο ανελεύθερων καθεστώτων» και «την ενίσχυση των αυταρχικών καθεστώτων», ο πρόεδρος κάλεσε τους υπουργούς του να επιδεικνύουν «σοβαρότητα», και «αξιοπιστία». Υπογράμμισε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «είναι εύκολο να υποσχόμαστε τα πάντα, μερικές φορές να λέμε τα πάντα και ό,τι τύχει. Ας μην υποκύπτουμε σε αυτούς τους πειρασμούς – είναι ο πειρασμός της δημαγωγίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα