ΗΠΑ: Φαβορί ο Τραμπ για να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Τι κι αν βάλλεται πανταχόθεν, η δημοφιλία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ (κεντρική φωτό) φαίνεται να μην επηρεάζεται στο ελάχιστο από τις δικαστικές διαμάχες του, αντιθέτως -και παραδόξως- βλέπει την αποδοχή που απολαμβάνει μέσα στο κόμμα του να διευρύνεται.

«Είμαι ο πρώτος άνθρωπος εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες που γίνεται πιο δημοφιλής» δήλωσε ο Τραμπ από την Αϊοβα και όχι άδικα, αφού όσο αυξάνονται οι δικαστικές περιπέτειες του Τραμπ τόσο πιο πολύ μοιάζει να έλκει τους ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους και να επιβάλλεται ως νικητής των προκριματικών εκλογών του κόμματος για το χρίσμα εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024. Μάλιστα, η διαφορά του με τον δεύτερο πιο δημοφιλή υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ντε Σάντις, παραμένει μεγάλη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα και έγινε για την εφημερίδα «New York Times» και το Siena College, ο πρώην πρόεδρος προηγείται κατά 37 μονάδες του Ντε Σάντις. Σύμφωνα με ειδικούς πάντως, η δημοτικότητα του Τραμπ εξηγείται κυρίως από την ικανότητά του να απευθύνεται στις λαϊκές, εργατικές τάξεις, που αισθάνονται παραμελημένες από την κυβέρνηση και τις «ελίτ».

Ακόμα μία ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση όμως είναι αυτή που δείχνει ότι και ο Τζο Μπάιντεν δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον Ντόναλντ Τραμπ παρά τις δύο ποινικές διώξεις και το ενδεχόμενο να του αποδοθούν και νέες κατηγορίες. Ειδικότερα, ο Μπάιντεν και ο Τραμπ φαίνεται να ισοφαρίζουν με ποσοστό 43% καθένας σε μία υποθετική αναμέτρηση μεταξύ τους το 2024, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει τα ποσοστά αποδοχής του να κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα