Τα χαμηλά εισοδήματα θα έχουν προβάδισμα στο νέο «Εξοικονομώ»

Στην ίδια εκπομπή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιέγραψε τον τρόπο που θα «τρέξει» το νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Σημείωσε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή τουλάχιστον 3 με 4 εβδομάδες για την υποβολή αιτήσεων, ενώ στη συνέχεια θα κλείσει προκειμένου να ακολουθήσει η ιεράρχηση των αιτήσεων. Τη λειτουργία της πλατφόρμας θα αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, στο νέο πρόγραμμα θα υπάρχουν και επιλαχόντες, οι οποίοι θα επιλεγούν για να λάβουν επιδότηση ενεργειακής αναβάθμισης σε περίπτωση που εξασφαλιστούν περισσότερα κονδύλια είτε από το ΕΣΠΑ είτε από εθνικούς πόρους.

Όσον αφορά τα κριτήρια με τα οποία θα γίνεται η εξέταση των αιτήσεων, ο υπουργός σημείωσε πως θα είναι εισοδηματικά, κάτι που σημαίνει ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα ευάλωτα νοικοκυριά και όσο χαμηλότερο είναι το εισόδημα τόσο υψηλότερη θα είναι η επιδότηση. Κριτήρια θα αποτελούν επίσης η παλαιότητα του κτιρίου, ο αριθμός των μελών της οικογένειας, εάν υπάρχουν μέλη με αναπηρία κ.λπ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα