Με «γκάζι» στις κινητοποιήσεις οι ντελιβεράδες της e-food!

Η εταιρία έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες… παρά την υπαναχώρησή της

Η πλήρης υπαναχώρηση της εταιρίας e-food αργά το βράδυ της Παρασκευής δεν στάθηκε ικανή να κατευνάσει τα πνεύματα στον κλάδο των διανομέων, που απαντούν με κινητοποιήσεις, εκμεταλλευόμενοι το κύμα συμπαράστασης που ξεσηκώθηκε μέσα στην κοινωνία.

Η απληστία της υπερκερδοφόρας εταιρίας, που, ενώ σημειώνει απανωτά ρεκόρ, επιχειρεί να μειώσει το μισθολογικό κόστος, ενδέχεται να της κοστίσει τελικά πιο ακριβά. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Delivery Hero, μητρική της e-food, την οποία εξαγόρασε το 2015, είναι μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες της Γερμανίας, με ετήσιο τζίρο άνω του 1,2 δισ. ευρώ, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ πρόσφατα μπήκε στον δείκτη DAX που περιλαμβάνει τις 30 μεγαλύτερες εταιρίες της Γερμανίας.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, και ενώ το μεσημεριανό δελτίο Τύπου της e-food είχε εξοργίσει περισσότερο την κοινή γνώμη, η εταιρία με νέο μήνυμά της απευθείας στα κινητά των διανομέων ολοκλήρωνε την κυβίστηση. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Αγαπημένοι μας riders, δεδομένης της λανθασμένης επικοινωνίας που έλαβαν ορισμένοι συνάδελφοί μας την Τετάρτη, και όπως αναφέραμε και στο σχετικό δελτίο Τύπου, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων σας είναι αδιαπραγμάτευτη. Γι’ αυτόν τον λόγο, αντιθέτως με όσα ακούγονται και έχουν γραφτεί περί εκβιασμού, διευκρινίζουμε ότι όλοι οι διανομείς θα συνεχίσετε να έχετε την επιλογή: Να ανανεώσετε με τη λήξη την υπάρχουσα σύμβασή σας με τους ίδιους όρους ή εφόσον το επιθυμείτε να γίνετε freelancers».

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο είναι το γεγονός ότι την Τετάρτη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινές κινητοποιήσεις το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου για Ταχυμεταφορείς (courier), Ταχυδιανομείς (delivery) και Υπαλλήλους Εξωτερικών Εργασιών με Δίκυκλο (ΣΒΕΟΔ), με στάση εργασίας 12.00-16.00, συγκέντρωση στις 11 στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα και μοτοπορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τα γραφεία της e-food στη λεωφόρο Ηρακλείου. Αρνητική εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο το υπουργείο Εργασίας, με την οποία ενημερώνει ότι απέστειλε το, κατά κοινή ομολογία εξαφανισμένο, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για εντατικούς ελέγχους.

Εξάλλου, δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από τη σφοδρή κακοκαιρία του χειμώνα, όταν η κυβέρνηση έκανε πως δεν έβλεπε τους χιονισμένους δρόμους της Αττικής, τους οποίους διέσχιζαν τότε μόνο ντελιβεράδες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα