Πώς θα πάρετε την επιδότηση (έως 600 ευρώ) για το ρεύμα

Η κυβέρνηση εξαγγέλλει συνεχώς μέτρα που θα εφαρμόσει. Δικαιούχοι όσοι έχουν καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 €

Μετά την 14η Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος έως και 600 ευρώ. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», παρέχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1 Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.

Η υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται μέχρι την 30ή Ιουνίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως 45.000 ευρώ.

Η ενίσχυση θα πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας, με βάση τον αριθμό IBAN που θα δηλώσει στην πλατφόρμα. Ο καταναλωτής δεν θα χρειάζεται να εισαγάγει τις χρεώσεις, καθότι αυτό θα γίνεται απευθείας από τους παρόχους ενέργειας. Το σημαντικό είναι να έχει δηλωθεί στο Ε1 η πρώτη κατοικία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 έως την 1η Μαΐου 2022. Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα