Επίδομα: Ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους

Αρχισε από χθες να καταβάλλεται τμηματικά, καθώς ούτε ο ΕΦΚΑ ούτε το υπουργείο ήταν σε θέση να ενημερώσουν πόσοι και πότε θα το λάβουν

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατάφεραν το… ακατόρθωτο: να βγάλουν «ξινό» στους συνταξιούχους το επίδομα προσωπικής διαφοράς, το οποίο άρχισε να καταβάλλεται τμηματικά νωρίς χθες το απόγευμα. Ο λόγος είναι ότι ούτε ο ΕΦΚΑ αλλά ούτε και το υπουργείο ήταν σε θέση να ενημερώσουν πόσοι θα το λάβουν και πότε ακριβώς, με συνέπεια χιλιάδες συνταξιούχοι να μην ξέρουν πότε μπορούν να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους από τα ΑΤΜ!

Σύμφωνα με την απαράδεκτη ανακοίνωση, «οι καταβολές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 31 Μαρτίου», ενώ δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, οι οποίοι παράλληλα έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων (καθαρό ποσό προ φόρου) έως 1.600 ευρώ και το συνολικό ποσό που θα δοθεί είναι 258.000.000 ευρώ.

Τριακόσια ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι με ποσά από 800 έως 1.000 ευρώ που δεν πήραν καθόλου αύξηση, συνταξιούχοι με ποσά έως 800 ευρώ οι οποίοι έλαβαν μεν την επιταγή ακρίβειας των Χριστουγέννων, ύψους 250 ευρώ, αλλά δεν πήραν καθόλου αύξηση, και συνταξιούχοι με άθροισμα κύριων συντάξεων 1.000 έως 1.100 ευρώ που επίσης δεν έλαβαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς και είχαν μικρή ωφέλεια από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Διακόσια πενήντα ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι με άθροισμα συντάξεων από 1.100 έως 1.600 ευρώ, οι οποίοι δεν έλαβαν αυξήσεις και είχαν μικρή ωφέλεια από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, και συνταξιούχοι με άθροισμα συντάξεων έως 1.100 ευρώ που δεν είδαν ακέραια την αύξηση του 7,75%, αλλά πήραν μικρότερη αύξηση έως 3,49%.

Τέλος, 200 ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι με συντάξεις από 1.100 έως 1.600, που έλαβαν αύξηση έως 3,49%, και συνταξιούχοι με άθροισμα συντάξεων έως 1.100 ευρώ που πήραν αύξηση από 3,5% έως 6,9%.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων. Επίσης, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή του ΕΦΚΑ.

Οι συνταξιούχοι (δικαιούχοι και μη) της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης μέσω ειδικής πλατφόρμας, που θα τεθεί σε λειτουργία από σήμερα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα