Δικαίωμα εξαγοράς ετών ασφάλισης ζητεί η ΑΔΕΔΥ

Έστειλε επιστολή στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών

Επιστολή προς τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, με την οποία ζητεί την εξίσωση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας σε σχέση με την εξαγορά ή την αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης, απέστειλε η ΑΔΕΔΥ. Οπως επισημαίνει η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, σύμφωνα με την ισχύουσα συνταξιοδοτική νομοθεσία στους δημοσίους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται με αυτήν, δεν παρέχεται η δυνατότητα αναγνώρισης ή εξαγοράς κενών διαστημάτων ασφάλισης ή ανεργίας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά προς τους κ. Αδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη: «Δεδομένου ότι είναι πλέον μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων, που πριν από τον διορισμό του εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα με κενά διαστήματα ασφάλισης ή έχει ενταχθεί σε καθεστώς επιδοτούμενης ανεργίας, κρίνεται απαραίτητη η προώθηση σχετικής ρύθμισης, κατ’ αναλογία της ισχύουσας ρύθμισης για τους «ιδιωτικούς υπαλλήλους» (άρθρο 40 του ν. 3996/2011).

Συγκεκριμένα προτείνεται μετά το τέλος του εδαφίου της παρ. 6 του άρθρου 11 του Π.Δ. 169/2007 να προστεθεί το παρακάτω νέο εδάφιο: «Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011 και μετά, θεωρείται συντάξιμος χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και ο χρόνος για τον οποίο δεν έχει χωρίσει ασφάλιση σε φορείς κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, μετά την υπαγωγή, για πρώτη φορά, στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης ή το Δημόσιο και ο οποίος δεν μπορεί να είναι λιγότερος από έναν πλήρη ημερολογιακό μήνα σε κάθε περίπτωση κενού ασφάλισης μεταξύ περιόδων ασφάλισης. Σε περίπτωση που υπάρχει χρόνος επιδότησης λόγω τακτικής ανεργίας και μέχρι 300 ημέρες αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς εξαγορά, ο οποίος δεν λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό της σύνταξης αλλά μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα