Ακρίβεια: Πουλάει τρέλα ο Σκρέκας

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε πως οι αυξημένες τιμές δεν είναι θέμα μόνο δικό του, αλλά όλης της κυβέρνησης

Μπορεί ο πληθωρισμός να έχει φτάσει το 25% σε επίπεδο διετίας, πλήττοντας κυρίως τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, ο Κώστας Σκρέκας όμως εξακολουθεί να «πουλάει τρέλα». Τη στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό εκατομμυρίων νοικοκυριών, ο αρμόδιος υπουργός περιγράφει τον εαυτό του ως «υπουργό που πολεμά την ακρίβεια», χωρίς όμως να έχει λάβει μέχρι στιγμής ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Σε μια προσπάθεια να ωραιοποιήσει την κατάσταση, ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε για μία ακόμα φορά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε εταιρίες οι οποίες κερδοσκοπούν και παρέπεμψε στο μέλλον τις ανακοινώσεις νέων μέτρων. «Τα νοικοκυριά βλέπουν τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ να παραμένουν ακριβά και σε κάποιες περιπτώσεις να έχουμε και κάποιες ανατιμήσεις. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα σε επίπεδο διετίας είναι στο 25%» παραδέχθηκε ο κ. Σκρέκας.

Επικαλέστηκε ως δικαιολογία ότι η ακρίβεια ήταν εντονότερη στη Βουλγαρία (35%), στη Ρουμανία (29%) και την Ισπανία (26%), χωρίς όμως να σχολιάσει το γεγονός ότι η χώρα μας είναι η τέταρτη ακριβότερη στα τρόφιμα στην Ε.Ε. των 27. Ο κ. Σκρέκας επιχείρησε να βγάλει την ουρά του απέξω, διαχέοντας την ευθύνη για την ακρίβεια σε ολόκληρη την κυβέρνηση, προφανώς και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης υποστήριξε πως η ακρίβεια δεν είναι θέμα υπουργού, αλλά θέμα κυβέρνησης.

Η ουρά απέξω

Ερωτηθείς για το βρεφικό γάλα, ο κ. Σκρέκας είπε πως, όταν το 2011 απελευθερώθηκε η πώλησή του από τα φαρμακεία, είδαμε τις τιμές να μειώνονται, αν και παρέμεναν υψηλές. «Φαίνεται ότι εκείνο το άνοιγμα δεν ήταν αρκετό. Οι τέσσερις εταιρίες ερευνώνται, όπως και οι στρεβλώσεις που οδηγούν στην υψηλή τιμή του βρεφικού γάλακτος. Θα συγκρουστούμε και θα πάμε μέχρι τέλους την έρευνα για τη μείωση του βρεφικού γάλακτος» υπογράμμισε.

Προσέθεσε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα και για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και για το βρεφικό γάλα με στόχο τη μείωση των τιμών στα ράφια. «Φαίνεται πως σε μια σειρά προϊόντων οι τιμές είναι μεγαλύτερες από ό,τι σε άλλες χώρες. Μελετούμε μέτρα για να σταθεροποιηθούν ή να μειωθούν οι τιμές. Θα λάβουμε μέτρα που διορθώνουν τις τιμές» προσέθεσε ο κ. Σκρέκας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα