Αθώος, χωρίς καμία δικαστική εκκρεμότητα, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Ημέρα δικαίωσης η χθεσινή για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος απαλλάχθηκε για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, κλείνοντας έτσι οριστικά ο κύκλος διώξεών του για όλες τις κατηγορίες.

Το Εφετείο Αθηνών αθώωσε χθες ομόφωνα τον επιχειρηματία για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας. Πρόκειται για την τελευταία από τις ομόφωνα αθωωτικές αποφάσεις των τελευταίων 12 ετών, για όλες τις υποθέσεις που είχε εμπλακεί το όνομά του. Με αυτήν την πανηγυρική για τον ίδιο αθώωση κλείνει ο κύκλος διώξεων για όλες τις κατηγορίες. Πλέον ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης συνεχίζει την επιχειρηματική του δράση χωρίς καμία δικαστική εκκρεμότητα, «χωρίς κανένα βάρος και με πίστη αταλάντευτη στον Θεό», όπως αναφέρουν συνεργάτες του. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας και είχε διακριθεί μέχρι το 2009 στο κλάδο των φαρμακευτικών και των χημικών προϊόντων, στον τραπεζικό και τον χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ το όνομά του είχε γίνει συνώνυμο της επιτυχίας και του σεβασμού.

Το 2011 βρέθηκε στη δίνη της οικονομικής κρίσης και ενός ατέλειωτου «κυνηγιού μαγισσών» με έωλες κατηγορίες, όπως εκείνες που αφορούσαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την τράπεζα Proton. Η ομόφωνη απαλλαγή του για τα δάνεια της τράπεζας έβαλαν τελεσίδικα τέλος στο σαθρό κατηγορητήριο που είχε στόχο να πληγεί το κύρος του. Τότε είχε διαταχθεί η προσωρινή κράτησή του, κατά παράβαση της νομοθεσίας και σε βάρος της ήδη επιβαρυμένης υγείας του. Ομως, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), όπου δικαιώθηκε.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ένας ευγενής, σεμνός και βαθιά και θρησκευόμενος άνθρωπος, γνωστός για την αποφασιστικότητά του να ξεπεράσει τα επίπονα προβλήματα της υγείας του, πολέμησε σκληρά και κατάφερε να βγει νικητής στον δικαστικό αγώνα, έχοντας αθωωθεί 17 φορές σε μια σειρά αστικών και ποινικών υποθέσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα