Θρίλερ με μυστηριώδη νόσο στην Ινδία!

Πάνω από 500 μολύνθηκαν, παρουσιάζοντας συμπτώματα όπως ναυτία, άγχος και απώλεια συνείδησης, ενώ ήταν αρνητικοί στον κορονοϊό

Μια μυστηριώδης ασθένεια πλήττει τις τελευταίες μέρες την Ινδία, προβληματίζοντας γιατρούς και υγειονομικές Αρχές. Όσοι μολύνθηκαν από την ασθένεια παρουσίασαν συμπτώματα όπως ναυτία, άγχος και απώλεια συνείδησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ασθενείς ήταν αρνητικοί στον κορονοϊό.

H παράξενη λοίμωξη έχει στείλει ήδη στο νοσοκομείο 500 ανθρώπους, ενώ ένας έχει χάσει τη ζωή του. Οι ασθενείς ανέφεραν μια σειρά από συμπτώματα, όπως επιληπτικές κρίσεις (που μπορεί να κρατήσουν ακόμη και 5 λεπτά), απώλεια συνείδησης και ναυτία, ενώ τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη από ομάδα του Ινδικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών (AIIMS) αποτύπωσαν μεγάλες συγκεντρώσεις σωματιδίων μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος ασθενών. Παράλληλα, σε δείγματα νερού που εξετάστηκαν από το AIIMS στο Δελχί δεν βρέθηκαν ίχνη μολύβδου και νικελίου, που θα εξηγούσαν κατά κάποιο τρόπο τις μολύνσεις. Προσώρας από τα 505 άτομα που είχαν νοσηλευτεί τα 300 έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν 45 ετών, χωρίς κάποια άλλη πάθηση.

Η αγνώστου προέλευσης ασθένεια, που ανιχνεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην αρχαία πόλη Ελούρου, έρχεται να προστεθεί στον εφιάλτη που βιώνει η Ινδία με τον κορονοϊό, καθώς συνεχίζει να καταπολεμά την πανδημία του Covid-19, με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον πλανήτη. Μάλιστα το Αντρα Πραντές είναι ένα από τα κρατίδια που πλήττονται περισσότερο από τη χώρα. O υπουργός Υγείας της Ινδίας διευκρίνισε, πάντως, ότι όσοι διαγνώστηκαν με τη μυστηριώδη πάθηση ήταν αρνητικοί στον κορονοϊό. Μάλιστα, επισήμανε ότι, όπως έδειξαν τα δείγματα αίματος των ασθενών, δεν είχε προηγηθεί προσβολή από κάποιον ιό. Σύμφωνα με τον υπουργό, η συγκεκριμένη ασθένεια δεν προκλήθηκε από μολυσμένο νερό ούτε από ατμοσφαιρική ρύπανση.

Γιατρός στο νοσοκομείο του Ελούρου είπε, από την πλευρά του, στην εφημερίδα «Indian Express» ότι όσοι αρρώστησαν, ειδικά τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετό έπειτα από παράπονα για αίσθημα καψίματος στα μάτια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα