Καλό καλοκαίρι

Πάει και ο χειμώνας 2022 – 2023. Δεν ήταν πολύ άγριος, βάλαμε κάνα ευρώ στη μπάντα από την οικονομία στο πετρέλαιο και φεύγοντας μας άφησε πίσω και κάτι καθυστερούμενα, αφού μέχρι σήμερα οι δροσιές συνεχίζονται και κάνουμε και οικονομία στα κλιματιστικά…

  • του Χρήστου Μπολώση

Μιλήσαμε για πολλά πράγματα τον χειμώνα που μας αποχαιρέτησε. Να θυμηθούμε τα σπουδαιότερα.

Μιλήσαμε για τον μεγάλο Σταμάτη Κόκοτα που «έφυγε» την 1η Οκτωβρίου. Συνεχίσαμε με μία επιστημονική ανάλυση, σχετικώς με το ποιοι πολέμησαν στα βουνά της βορείου Ηπείρου τους Ιταλούς και στα μακεδονικά οχυρά τους Γερμανούς και καταλήξαμε, ότι ήταν εξωγήινοι μαζί με το ΕΑΜ!… Ακολούθησε η ενημέρωση περί της αναγκαιότητας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και βέβαια φτάσαμε στην ετήσια απόδοση τιμής στο πολυτεχνείο και τους… «χιλιάδες» νεκρούς που έπεσαν εκτός και στον κανένα που έπεσε εντός και κλείσαμε με τον σχολιασμό του Χριστουγεννιάτικου Μουντιάλ του Κατάρ, που έγινε μέσα στο καταχείμωνο διότι… είναι πολλά τα λεφτά Άρη, με όλα τα ευτράπελα που το συνόδευσαν και ήταν πολλά. Και τι έγινε; Ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί χε@@@@ανε στο χρήμα.

Με τον νέο χρόνο, ασχοληθήκαμε με τις γελοιότητες που σημάδεψαν την κηδεία του τέως Βασιλέως των Ελλήνων Κωνσταντίνου. Συνεχίσαμε με το βιβλίο του Αντιστρατήγου ε.α. κ. Νικολοδήμου «Καταιγίδα στο Αιγαίο», που αποκάλυψε κρυφές πτυχές της τραγωδίας των Ιμίων. Σχολιάσαμε την τραγωδία των Τεμπών που μέχρι σήμερα, 3 μήνες μετά, δεν έχουμε εικόνα για το ποιος φταίει, εκτός από το κακό το ριζικό μας. Υμνήσαμε τον μεγάλο Μίμη Παπαϊωάννου, που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι στις 15 Μαρτίου, ενώ κάναμε σύγκριση μερικών παλαιών πρωθυπουργών με τους σημερινούς. Σύγκριση, που είναι να σε παίρνουν τα κλάματα.

Θυμηθήκαμε την αντιστασιακή δράση γνωστού τραγουδιστού, αλλά και παλαιών πολιτικών που αφηγήθηκαν, μετά τη χούντα βεβαίως βεβαίως, τι έκαναν στη χούντα. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και νάχεις κάτι να γελάς. Τέλος ανακαλύψαμε και αποκαλύψαμε, ποια ήταν μία από τις σοβαρότερες αιτίες της πρεμούρας του ΣΥΡΙΖΑ, να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτά ήταν μερικά από τα θέματα που μας απασχόλησαν. Και τώρα τι;

Τώρα άραγμα. Τώρα καλοκαίρι. Και τι καλοκαίρι! Όπως το περιγράφει ο Διονύσης Σαββόπουλος. Απολαύστε το:

Καλοκαίρι

Καλοκαίρι, η γαλάζια προκυμαία θα σε φέρει,
καλοκαίρι καρεκλάκια, πετονιές μες στο πανέρι
μες στη βόλτα αυτού του κόσμου που μας ξέρει.
Καλοκαίρι πλάι στα μέγαρα, στις τέντες με τ’ αγέρι
καλοκαίρι με χρυσούς ανεμιστήρες μεταφέρει
την βανίλια με το δίσκο του στο χέρι
την κοψιά μιας προτομής μες στο παρτέρι.
Καλοκαίρι μ’ ανοιχτό πουκαμισάκι στα ίδια μέρη

καλοκαίρι με μισόκλειστες τις γρίλιες μεσημέρι
καλοκαίρι καθρεφτάκια και μια θάλασσα που τρέμει
στο ταβάνι και τους γύψους μεσημέρι.
Καλοκαίρι με τον κούκο μες στα πεύκα και στ’ αμπέλι
καλοκαίρι στόμα υγρό, μικροί λαγώνες, καλοκαίρι
με τη φέτα το καρπούζι στο να χέρι
με φιλιά μισολιωμένα, καλοκαίρι.
Καλοκαίρι λίγες φλούδες στης κουζίνας το μαχαίρι

καλοκαίρι του σκυμμένου θεριστή του τυφλοχέρη
καλοκαίρι με βαριά μοτοσικλέτα μες τα σκέλη
τους φακούς του ανάβει μέρα μεσημέρι
Καλοκαίρι όλο πίσσα και κατράμι καλοκαίρι
καλοκαίρι με τον ρόγχο του air condition μεσημέρι
φαλακροί μες στις σακούλες μας σαν γέροι
εκεινού με τ’ άσπρο κράνος που μας ξέρει
καλοκαίρι μια οσμή νεκροθαλάμου, καλοκαίρι

Καλοκαίρι στην αρχή σαν έγχρωμο έργο στην Ταγγέρη
αλλά εν τέλει με του κάτω κόσμου το έγκαυμα στο χέρι
την λαχτάρα του στον κόσμο περιφέρει.
Καλοκαίρι στον χαμό του οδηγημένο και το ξέρει
καλοκαίρι τόσο ώριμο που πέφτοντας προσφέρει
μια πλημμύρα των καρπών, στάρι και μέλι
στον σπασμό του το απόλυτο το αστέρι
καλοκαίρι μες στα κόκκινα της δύσης του ανατέλλει

Για να το ακούσετε πιέστε στην παρακάτω διεύθυνση

Αυτά ακριβώς, όπως έλεγε και ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού…

Εμείς θα τα ξαναπούμε, πρώτα ο Θεός, στις 25 Σεπτεμβρίου.

Και πάλι…

Τελευταία ώρα

Οι εκλογές επιτέλους τελείωσαν. Οι νικητές σηκώνουν τα μανίκια και πιάνουν δουλειά έχοντας τρία πράγματα μέσα στο μυαλό τους «Δουλειά, δουλειά, δουλειά» (Από – πρωτότυπες… – δηλώσεις νεοκλεγέντων βουλευτών). Οι χαμένοι διακηρύσσουν ότι από τούδε και στο εξής, παρά την σβουριχτή φάπα, θα συνεχίσουν να είναι μάχιμοι (πώς θα μάχονται άραγε;) και οικτίρουν τον αγνώμονα Ελληνικό λαό, που δεν τους τίμησε.

Και βέβαια σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι εκλεγέντες βουλευτές, οι οποίοι έλυσαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα της αποκαταστάσεως του μέλλοντος των παιδιών τους άμα δε και των εγγονών αυτών, αν δε αναλάβουν και κάνα υπουργείο τότε εσώθησαν και κάνα δυό γενιές ακόμα. Και δεν μιλάμε για την περίπτωση που θα ενσκήψει κάποια πανδημία (Θεός φυλάξει αλλά όλο και το παλεύουν). Τότε ποιος μας πιάνει. Τοσπάντων (= τέλος πάντων)…

Και για να κλείσουμε, ένας τηλεαστέρας ασχολήθηκε επί μακρόν με τον αρχηγό νεοεισελθόντος στην βουλή κόμματος, ειρωνευόμενος ότι έχει αλλάξει διάφορα κόμματα. Φυσικά δεν τον ενόχλησε ούτε ο κ. Γεωργιάδης ούτε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, που ήταν καλεσμένοι του και που επίσης είναι γυρολόγοι. Απόψεις…

Καλό καλοκαίρι και πάλι φίλοι μου.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα