Πες μου πού πουλάν ελιές…

Το κείμενο που ακολουθεί, το βρήκα στο εξαιρετικό βορειοελλαδίτικο μπλογκ «ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» και το παραθέτω ως έχει.

  • Tου Χρήστου Μπολώση

Και να το σχετικό ρεπορτάζ: 

«Ένα πρόστιμο δεν έχει μπει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε εταιρεία τροφίμων ή καταναλωτικών προϊόντων το τελευταίο διάστημα για τις τιμές! Αν δεν μπορεί να κάνει ελέγχους τότε να μην κάνει ρεπορτάζ και να λέει ότι είμαστε οι πιο ακριβοί!»

Όχι, η συγκεκριμένη καταγγελία – κόλαφος για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν προέρχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν προέρχεται καν από την αντιπολίτευση! Δεν κατεγράφη ούτε από ένα ανεξάρτητο μέσο, όπως το Newsbreak.gr!

Η συγκεκριμένη αποστροφή βγήκε από τα χείλη του ίδιου του υπουργού ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος εξοργισμένος κάλεσε την επιτροπή ανταγωνισμού, επιτέλους να κάνει ελέγχους!

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι ανεξάρτητη Αρχή και μπορεί να κάνει ελέγχους και να δει αν υπάρχουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αν υπάρχουν εναρμονισμένες πρακτικές, γιατί είμαστε πιο ακριβοί εδώ» είπε ο κ. Σκρέκας, κατά την εμφάνιση του στο 6oυ Athens Invest Forum.

Αναρωτήθηκε μάλιστα, εάν και στην υπόλοιπη Ευρώπη οι πολυεθνικές είναι το ίδιο ανεξέλεγκτες, ή εάν οι εκεί «επιτροπές ανταγωνισμού» κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Εάν κρίνουμε πάντως από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Eurostat, οι επιτροπές στην Ευρώπη κάνουν άριστα τη δουλειά τους, γι’ αυτό και ο ευρωπαίος καταναλωτής αγοράζει τα είδη πρώτης ανάγκης πολύ φθηνότερα από τον Έλληνα, παρότι οι μισθοί στην Ευρώπη είναι διπλάσιοι και τριπλάσιοι από τους ελληνικούς.

Ο κύριος Σκρέκας πάντως θα έπρεπε να αποδώσει και τα «εύσημα» στον προκάτοχό του, Άδωνι Γεωργιάδη για το γεγονός ότι προϊόντα όπως η φέτα πωλούνται φθηνότερα στις πάμπλουτες χώρες της Ευρώπης από ότι στην Ελλάδα που είναι και παραγωγός του προϊόντος. Ήταν άλλωστε αυτός που αποσάθρωσε με την σκανδαλώδη απόφαση του να αντικαταστήσει την Βασιλική Θάνου, ολόκληρη τη λειτουργία της επιτροπής. Με αποτέλεσμα σήμερα, οι μεγάλες πολυεθνικές να ληστεύουν τον Έλληνα, ανενόχλητες, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού να ασχολείται με τις τιμές των γραφείων τελετών στην κάτω Ραχούλα…»

Παρ’ όλα αυτά εγώ, ως πιστός κι φιλότιμος πολίτης, θέλησα να εφαρμόσω όσα ο σεβαστός υπουργός διατάσσει.

Μας λέει λοιπόν ο κ. Σκρέκας να μπαίνουμε καθημερινά  στην εφαρμογή e-katanalotis για να βρίσκουμε, πού πουλάν, όχι καρδιές αλλά φθηνά προϊόντα. Δε το κάνουμε. Εγώ όμως το έκανα. Μπήκα στην εφαρμογή, η οποία είναι εξαιρετικά δύσχρηστη, διότι δεν υπάρχουν συγκεντρωμένες οι τιμές, αλλά πρέπει να «βολτάρεις» ώρες. Τέλος πάντων, ας το παραβλέψουμε αυτό. Χρόνος υπάρχει. Φίλοι μου έπεσα απ’ τα σύννεφα. Βρήκα βαρελίσια φέτα στην Ελευσίνα, ωραιότατο λάδι Μάνης στο Πέραμα,  σπαλομπριζόλα υπέροχη στη Νέα Μάκρη, ντομάτες ολόφρεσκιες  στο Λαύριο και λαχταριστά αυγά στα Μέγαρα. Όλα πάμφθηνα. Ξεκίνησα πρωί πρωί  και περιχαρής γυρίζω το βραδάκι σπίτι και τα δείχνω στο στεφάνι μου, περιμένοντας τα εύσημα. Αντ’ αυτού ξέσπασε καταιγίδα τύπου «Ντανιέλ»: «Δεν μου λες χριστιανέ μου έχεις μυαλό; Είδες πόση βενζίνη έκαψες που λείπεις όλη μέρα;». Εκεί την είχε πατήσει: «Δεν με ξέρεις καλά εμένα γυναίκα.  Φουλάρισα  με 1.989 ευρώ το λίτρο στα διυλιστήρια του Βαρδινογιάννη στην Κόρινθο». Από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι τίποτα. Κάτι κραυγές που ανάμεσά τους  ξεχώριζες σκόρπιες λέξεις  σαν Σκρέκας, Μητσοτάκης, Επιτροπή Ανταγωνισμού κ.λπ. Εγώ πάντως είχα βρει φθηνά προϊόντα…

Μερικά συμπεράσματα από τα παραπάνω:

α. Όντως είμαστε ακριβοί και μάλιστα πολύ περισσότερο από άλλους. Αυτό δεν μας το λένε τα διάφορα μέσα, αλλά η τσέπη μας, που αναστενάζει να ενώσει τις δύο άκρες, χωρίς αποτέλεσμα.

β. Οι Ανεξάρτητες Αρχές δεν γνωρίζουν τα καθήκοντά τους. Αυτό προκύπτει από τις αιχμηρές δηλώσεις του κ. Σκρέκα.

γ. Ο κ. Σκρέκας έχει πολύ πλάκα, αφού μας συμβουλεύει να κάνουμε καθημερινό σαφάρι ψάχνοντας στην ιστοσελίδα e-katanalotis πού υπάρχουν προσφορές για να πετύχουμε τα φθηνότερα. Το ότι θα κάψουμε ένα σκασμό βενζίνη, που είναι επίσης πανάκριβη και θα κάνουμε τα νεύρα μας κουρέλια είναι μια παράμετρος που ο κ. Σκρέκας την αγνοεί. Διότι τι θα βρούμε εκεί; Ότι το ρύζι το φθηνότερο είναι στο Πέραμα, η ζάχαρη στο Κριεκούκι,  τα γάλα στο Αιγάλεω.

δ. Τέλος, από όλα αυτά θα καταλάβατε άπαντες, ότι ουδείς είναι υπεύθυνος και ουδείς μπορεί να βάλει χέρι στου μαυραγορίτες, οι οποίοι κάνουν ό,τι γουστάρουν.

Υστερόγραφο

Και για να γελάσουμε λίγο.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα