Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παρέθεσε ο Λ. Αυγενάκης. Τι είπε για την ΕΡΤ και το πρωτόκολλο επανεκκίνησης

Μια διαφορετική συνέντευξη Τύπου για την επιστροφή του αθλητισμού στην καθημερινότητα, μέσω τηλεδιάσκεψης, έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Κρητικός πολιτικός τόνισε ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα και οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν με γνώμονα την υγεία.

«Όλοι ξέρουμε ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η πορεία στη γέφυρα που άνοιξε σήμερα θα αξιολογείται καθημερινά. Θα πηγαίνουμε σταδιακά. Η πανδημία μάς έφερε όλους πιο κοντά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αθλητική οικογένεια, αγκάλιασε το μήνυμα “Μένουμε στο σπίτι”. Έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.200 φιάλες αίμα. Σήμερα συγκεντρώθηκαν 48 φιάλες αίμα. Στις δημοπρασίες που γίνονται έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 50.000 ευρώ. Για την επιστροφή στην κανονικότητα, επιστρέφουμε σιγά σιγά. Ο κορονοϊός δεν έφυγε. Συστήσαμε δυναμικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Αύριο (σήμερα) έχουμε αποστείλει οδηγίες ασφαλούς άσκησης, έντυπο ιατρικού ιστορικού και πρωτόκολλα απολύμανσης» ανέφερε ο υφυπουργός.

«Αν απαιτηθεί τηλεδιάσκεψη με Super League και τις 14 ΠΑΕ, είναι αυτονόητο ότι θα το κάνουμε άμεσα. Έχουμε στείλει από 15.000 μάσκες και γάντια μιας χρήσεως, αντισηπτικά και θερμόμετρα. Στείλαμε σήμερα στη Super League 1 οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για έναρξη επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το ενδιαφέρον όμως είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η Super League 1 αιτήθηκε σταδιακή άρση μέτρων. Αντίστοιχο αίτημα έγινε και από τον ΠΣΑΠ. Ετσι, επιτρέπονται από αύριο οι ατομικές προπονήσεις ποδοσφαιριστών σε ολιγομελή γκρουπ 6-8 ατόμων. Στείλαμε σήμερα στη Super League 1 τα σχετικά πρωτόκολλα. Σε καθημερινή βάση παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Η επανεκκίνηση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, αυτό είναι σαφές. Το πότε θα ξεκινήσει κάθε άθλημα αποφασίζεται με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Τους ακούμε μέχρι τώρα και δεν χάσαμε. Θα στείλουμε κλιμάκια σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Η πλήρης άρση των μέτρων δεν γίνεται να απαντηθεί σήμερα. Δεν υπάρχει ημερομηνία. Αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι διοργανώτριες Αρχές για το πώς θα γίνουν τα πλέι οφ. Σε ποια μορφή, αν είναι σε φάιναλ 8 και σε μία έδρα. Από την πορεία των πραγμάτων θα εξαρτηθεί πότε θα έχουμε αγώνες» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Τέλος, για την ΕΡΤ τόνισε: «Δεν είπα ποτέ “ξεχάστε την ΕΡΤ” σε πρόσφατη συνέντευξή μου. Παραποιήθηκαν τα λεγόμενά μου. Έχουμε ήδη επεξεργαστεί το πλαίσιο, θα μου επιτρέψετε να μην μπω σε ανακοινώσεις.

Ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται προσωπικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Να μείνει ήσυχη η αθλητική κοινότητα, τρέχουμε με έναν πιο γρήγορο ρυθμό και καταφέραμε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα