Σαμαράς: Βλέπει τους δυο αρχηγούς, πιέζει πολυεθνικές για επενδύσεις

Για το ξεκίνημα ενός «νέου μαραθωνίου» μίλησε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής χθες στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς, που προγραμματίζει για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας τη συνάντηση με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, για να συζητήσουν για την επόμενη μέρα του Eurogroup. αλλά και για το φορολογικό και τον συντονισμό της κυβέρνησης, τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους και η δυνατότητα νέων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς στις δηλώσεις του επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θριαμβολογούμε: «Μόλις τελείωσε με επιτυχία ο ένας μαραθώνιος και τώρα ξεκινά ο επόμενος. Για εμένα και την κυβέρνηση η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει λεπτό για χαλάρωση».

Απαντώντας σε δηλώσεις συνδικαλιστών που «απειλούν» με έντονες κινητοποιήσεις είπε ότι «οι προνομιούχοι τρομοκρατούν, γιατί χάνουν τα προνόμιά τους… Εμείς προχωράμε».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε: «Μεγάλο ζητούμενο είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» και πρόσθεσε ότι σκοπός είναι να παταχθεί η γραφειοκρατία».

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο ίδιος διαισθάνεται πως το διεθνές περιβάλλον λέει ότι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα», όμως τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θριαμβολογούμε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι δάφνες μυρίζουν ωραία, αλλά ξεραίνονται γρήγορα».

Τόνισε, επίσης, ότι από δω και πέρα αρχίζει η ανηφόρα της ανάκαμψης, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα θα πετύχει στην αναγέννηση» και πρόσθεσε: «Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά είναι πλέον ασφαλής».

Από τη μεριά του το ΠΑΣΟΚ, σε άτυπη ενημέρωση που διένειμε χθες, επανέλαβε ότι στηρίζει -με ορίζοντα τετραετίας- την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την αποκατάσταση της ισχυρής θέσης της χώρας στην Ευρώπη.

Αφού πρώτα δεσμεύεται ότι θα ψηφίσει στη Βουλή τα πάντα, «απειλεί» την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει για να εκφράσει, εκτός των άλλων, εκείνους που βιώνουν τη φτώχεια και τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού. Μόνο που λησμονεί στο κείμενό του να αναφέρει ποιος τους οδήγησε εκεί…

Ν. Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα