Και νέα απογραφή για όλες τις συντάξεις χηρείας!

Νέα απογραφή, αυτήν τη φορά σε συνταξιούχους που λαμβάνουν δεύτερη σύνταξη λόγω θανάτου του/της συζύγου τους, αλλά και σε άγαμες θυγατέρες, προγραμματίζει το υπουργείο Εργασίας. Με στόχο να βρεθούν περιπτώσεις παράνομης καταβολής συντάξεων, θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες η διαδικασία νέας απογραφής για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Ηδη έχει αποσταλεί σχετική εγκύκλιος γι’ αυτή την ειδική απογραφή, που περιλαμβάνει και παιδιά από 12 έως 25 ετών τα οποία λαμβάνουν σύνταξη.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κάνει λόγο για προσπάθεια να «πέσει φως στην τελευταία γκρίζα περιοχή των ασφαλιστικών ταμείων που δεν είχε ποτέ ελεγχθεί μέχρι σήμερα». Η απογραφή είναι αυτοπρόσωπη και υποχρεωτική. Οι διοικήσεις των φορέων κοινωνικής ασφάλισης αναλαμβάνουν την υποχρέωση να ενημερώσουν έγκαιρα τους συνταξιούχους των παραπάνω κατηγοριών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός χρονοδιαγράμματος.

Τα δικαιολογητικά

Ολοι οι συνταξιούχοι πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

-Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο,

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

-Το τελευταίο εκκαθαριστικό εισοδήματος,

-Υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώνεται ρητά από τον συνταξιούχο ότι από την ημερομηνία συνταξιοδότησής του μέχρι σήμερα δεν έχει τελέσει γάμο και ότι εξακολουθεί να τελεί σε κατάσταση χηρείας. Ειδικά για τις άγαμες θυγατέρες, ότι εξακολουθούν να είναι άγαμες.

-Πιστοποιητικό σπουδών για τα τέκνα που σπουδάζουν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές.

Σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις που ο συνταξιούχος βρίσκεται σε κατάσταση ανικανότητας ή κατοικεί στο εξωτερικό, θα μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία απογραφής είτε νόμιμοι πληρεξούσιοι είτε εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, προσκομίζοντας τα ίδια δικαιολογητικά.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ήδη έχουν γίνει δύο απογραφές στο ΙΚΑ, με πενιχρά αποτελέσματα, καθώς επί συνόλου 1.200.000 συνταξιούχων υπολογίζεται ότι δεν απογράφηκαν λιγότερα από 10.000 άτομα. Μόλις χθες ολοκληρώθηκε η απογραφή στον ΟΓΑ και μέχρι τέλους του έτους μπορούν να συνεχίσουν να απογράφονται οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ.

Βασίλης Αγγελόπουλος

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα