ATH.ENA Card: Ημέρα γίνεται αίτηση και νύχτα η… έκδοση!

Ο ΟΑΣΑ θα αρχίσει να βγάζει και να παραδίδει τις κάρτες χωρίς φυσική παρουσία των αιτούντων επιβατώνΝύχτα θα εκδίδουν στον ΟΑΣΑ τις προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Cards, οι οποίες αντικαθιστούν τις σημερινές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Οι τελευταίοι χρειάζεται να περιμένουν ακόμη και μία ώρα σε κάποιες περιπτώσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της νέας κάρτας. 

Πάντως, οι επιβάτες εξακολουθούν να συνωστίζονται στα γκισέ του ΟΑΣΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών. Ετσι αποφασίστηκε οι κάτοχοι των σημερινών καρτών να υποβάλουν έναν ανοιχτό φάκελο, ο οποίος θα περιέχει μία φωτογραφία τους, φωτοτυπία της υπάρχουσας κάρτας, έγγραφο που να αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους και έναν οκταψήφιο κωδικό, ο οποίος είναι απαραίτητος σε περίπτωση που χαθεί η κάρτα. Στον φάκελο θα αναγράφονται το όνομα και η διεύθυνση των κατόχων.

Οι φάκελοι θα συγκεντρώνονται σε σημεία όπου υπάρχουν τερματικά έκδοσης καρτών και κατά τη διάρκεια της νύχτας εργαζόμενοι του αναδόχου μαζί με υπαλλήλους του ΟΑΣΑ θα εκδίδουν τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες. Στη συνέχεια, οι φάκελοι θα διοχετεύονται στα ΕΛ.ΤΑ., τα οποία θα ταχυδρομούν τις νέες κάρτες στους κατόχους τους. Εξετάστηκε, επίσης, το ενδεχόμενο να υπάρξει προμήθεια άλλων 30 τερματικών έκδοσης καρτών, τα οποία θα εγκατασταθούν σε σταθμούς όπου υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου, προκειμένου να είναι ταχύτερη η διαδικασία έκδοσης.

Τα προσωπικά δεδομένα

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ υποστηρίζει: «Η διαδικασία που ακολουθείται είναι σύμφωνη με την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία προβλέπει φυσική παρουσία, κατά την έκδοση, για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων». Οπως εξηγούν από τον οργανισμό, αυτό συμβαίνει μόνο κατά την πρώτη φορά που εκδίδεται η νέα ηλεκτρονική κάρτα. Ο κάτοχος της προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας, εάν το επιθυμεί, μπορεί να αποφύγει τη «φόρτισή» της στα εκδοτήρια. Μπορεί να την επαναφορτίζει από το διαδίκτυο (www.athenacard.gr) ή από τα αυτόματα μηχανήματα που υπάρχουν στους σταθμούς του μετρό κ.λπ.

Η ταλαιπωρία περιορίζεται στους κατόχους των καρτών απεριορίστων διαδρομών, καθώς συνεχίζεται κανονικά η διάθεση του πολλαπλού ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ΑΤΗ.ΕΝΑ Τicket) και της απρόσωπης ηλεκτρονικής κάρτας (απρόσωπη ATH.ENA Card). Για να πάρει κάποιος επιβάτης την απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα πρέπει να αγοράσει εισιτήρια αξίας τουλάχιστον 7 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα