Η νέα κάρτα απεριορίστων στο σπίτι σας με πέντε βήματα

Oδηγίες από τον ΟΑΣΑ στους επιβάτες για να προμηθευτούν το προσωποποιημένο ηλεκτρονικό εισιτήριο χωρίς ταλαιπωρίαΤα πέντε βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι αντικαθιστούν τις χάρτινες κάρτες απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας με τη νέα προσωποποιημένη κάρτα διευκρινίζει η διοίκηση του ΟΑΣΑ ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των επιβατών. 

Από χθες ξεκίνησε, παράλληλα με την τυπική διαδικασία έκδοσης, η διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών, με κατάθεση φακέλου από τους επιβάτες και αποστολής της ηλεκτρονικής κάρτας στη διεύθυνση επιλογής τους.

Η διαδικασία αφορά όλους τους κατόχους μηνιαίων καρτών κανονικής τιμής, καθώς και τους επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών, που διαθέτουν μηνιαία κάρτα εντός του 2017.

Βήμα 1.
Προετοιμασία φακέλου μεγέθους Α4 με τα ακόλουθα στοιχεία:
• Φωτοτυπία της υπάρχουσας μηνιαίας κάρτας με μηνιαίο κουπόνι (έτους 2017).
• Φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον ΑΜΚΑ.
• Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας.
• Εκτύπωση του εντύπου προσωποποίησης με QR Code από το www.athenacard.gr.

Βήμα 2. Αναγραφή στοιχείων επί του φακέλου.
• Αναγράφονται επί του φακέλου τα ακόλουθα στοιχεία:
Ονομα, επώνυμο, διεύθυνση όπου θα αποσταλεί η προσωποποιημένη κάρτα (οδός, αριθμός, περιοχή, Τ.Κ).

Βήμα 3. Ο φάκελος παραδίδεται ανοικτός σε οποιονδήποτε σταθμό των γραμμών 1, 2, 3 του μετρό, χωρίς αναμονή για την έκδοση της κάρτας.
• Παράδοση του ανοικτού φακέλου (σε όλους τους σταθμούς του μετρό, σε προκαθορισμένα σημεία με ειδική σήμανση).
• Οι φάκελοι διαχειρίζονται με ασφαλή διαδικασία.

Βήμα 4. Αποστολή του φακέλου στη διεύθυνση επιλογής των επιβατών.
• Ο φάκελος με την προσωποποιημένη κάρτα χωρίς κόμιστρο και τα λοιπά στοιχεία αποστέλλεται ταχυδρομικά στη διεύθυνση που αναγράφηκε στον φάκελο.

Βήμα 5. Φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας με προϊόντα κομίστρου.
• Η προσωποποιημένη κάρτα δεν είναι φορτισμένη με κόμιστρο.
• Οι επιβάτες πηγαίνουν σε οποιοδήποτε «Αυτόματο Μηχάνημα Επαναφόρτισης Καρτών» (ΑΜΕΚ) των γραμμών 1, 2 και 3 και στις στάσεις του τραμ της ΣΤΑ.ΣΥ. ή στα εκδοτήρια της Ο.ΣΥ. ή και στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr και φορτίζουν την προσωποποιημένη κάρτα με όποιο προϊόν επιθυμούν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα