ΕΠΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ

Η μεταστροφή Αδωνη με την αποδοχή της σύνθετης ονομασίας στο ΣκοπιανόTου
Παναγιώτη Χ. Δούμα*

Η στάση της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στο θέμα του Σκοπιανού αιφνιδίασε ακόμη και εκείνους οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν επισημάνει την προς τ’ αριστερά αλματώδη μετακίνησή της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -ο Θεός ξέρει γιατί-, επικαλούμενος άλλοτε «πολιτική σοβαρότητα» και άλλοτε την ασάφεια ως προς τη στάση της κυβερνήσεως, ποιείται την νήσσαν.

Αγνοώ ειλικρινά,πού ακριβώς εδράζεται η σοβαρότης αυτής της στάσεως. Ενώ διαφωνώ με την τακτική «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», ο κ. Μητσοτάκης παραβλέπει εντελώς τη σημασία να έχει η αξιωματική αντιπολίτευση άποψη θετική ή αρνητική για τις ενέργειες της κυβερνήσεως. Αδιαφορεί ή αγνοεί τη σημασία που έχει αυτό για την τήρηση των ισορροπιών.

Ακόμη και εμείς, οι ακραιφνείς δεξιοί και μη νεοδημοκράτες, αγανακτούμε αντικρίζοντας αυτή τη συμπεριφορά. Κι αυτό ειδικά στο θέμα του Σκοπιανού, ενός εθνικού ζητήματος που δεν χωρά μικροπολιτικές και μαχαιρώματα.

Προσδοκούμε όλοι εμείς ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάρει σαφή θέση κατά οιασδήποτε χρήσεως του συνθετικού «Μακεδονία» στη νέα ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Μόνον έτσι η κυβέρνηση θα χειριστεί το θέμα με επιφυλακτικότητα και δεν θα αφήσει την ιδεοληψία της και τις γνωστές προδοτικές απόψεις της πλειονότητος των στελεχών της να υπερισχύσουν στην εξωτερική πολιτική της. Σ’ αυτό η Ν.Δ. δύναται, λόγω της δυνάμεώς της, να παίξει έναν ρόλο καταλυτικό.

Κι όμως, με επιπόλαιες κινήσεις, με πολλά «ναι μεν αλλά», με απαγορεύσεις σε στελέχη να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο και με -τελευταία στιγμή- άρσεις απαγορεύσεων, ο κ. Μητσοτάκης, συνεπής -θα τολμούσα να πω- στον λιμπεραλισμό του και στην αποστροφή για οτιδήποτε εθνικό, μας έχει πείσει ότι, αφενός, επιθυμεί τη σύνθετη ονομασία με το συνθετικό «Μακεδονία», αφετέρου, δεν θέλει να το πει στα ίσα.

Βασιλικότερος του βασιλέως, ο αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργιάδης, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι η σύνθετη ονομασία δεν είναι λύση, επαναλαμβάνει τώρα διαρκώς ότι η Ν.Δ. αποδέχεται τη σύνθετη ονομασία ως ύστατη λύση. Δικαιολόγησε δε την ανωτέρω απαγόρευση σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Παραπολιτικά FM (6/1), λέγοντας ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν καμία δουλειά σε εκδηλώσεις που δεν διοργανώνει το κόμμα τους. Και δεν έμεινε εκεί. Αύριο το μεσημέρι διοργανώνει και εκδήλωση με θέμα «Η διακυβέρνηση του τόπου από τη Ν.Δ.». Επική ειρωνεία!

*Eπιχειρηματίας, αντιπρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα