Συμφωνία Μητσοτάκη – Ιερωνύμου: Λειτουργίες το Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους

Το σχέδιο για λειτουργία ναών το Πάσχα

Μετά τις αστοχίες του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Άκη Σκέρτσου στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τις εντολές που έδωσαν στην επιτροπή των ειδικών, τις οποίες αποκάλυψε η «δημοκρατία», η κυβέρνηση σκέφτεται πλέον να επιτραπούν όλες οι λειτουργίες το Πάσχα αλλά αυστηρά σε εξωτερικούς χώρους.

Ανάμεσα στις τελετές που θα επιτραπούν θα είναι η Ανάσταση και ο Επιτάφιος, οι οποίες ωστόσο πραγματοποιούνται ούτως ή άλλως στον αύλειο χώρο των εκκλησιών. Ο πρωθυπουργός είχε σχετική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Βουλή, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε στις κάμερες ότι βρέθηκαν μια «λύση» κι ένας «συμψηφισμός», ώστε να «μην ταράξουμε τα πράγματα. Με περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ότι το Πάσχα στο χωριό μάλλον θα παραμείνει μακρινό όνειρο. Όσο για τις τελετές, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε: «Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον ναό».

Σύμφωνα, πάντως, με το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση των δύο πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των ιερών ναών και των αύλειων χώρων τους την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα