Θαυμαστό γεγονός η αποσωλήνωση του γέροντος Εφραίμ!

Θαυμαστό γεγονός αποτελεί πλέον η αποσωλήνωση του γέροντα Εφραίμ του Βατοπαιδινού ύστερα από περίπου ενάμιση μήνα που ήταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα λόγω Covid-19. Επίσημα, οι πιθανότητες να βγει κάποιος ζωντανός από την εντατική είναι 50%, ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν πολλά υποκείμενα νοσήματα, αυτές λιγοστεύουν. Συνεπώς οι ελπίδες είχαν αρχίσει να σβήνουν.

Οι στενοί συνεργάτες και τα πνευματικά του παιδιά είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην Παναγία και την παρακαλούσαν καθημερινά να μεσιτεύσει στον Κύριο, ώστε ο γέροντάς τους να ξεπεράσει την δοκιμασία και να γίνει καλά. Ολοι περίμεναν ένα θαύμα και τελικά αυτό έγινε.

Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες ύστερα από απόφαση των γιατρών, αφαιρέθηκε η τραχειοστομία στην οποία είχε υποβληθεί. Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου θα παραμείνει στον Ευαγγελισμό για λίγες ημέρες, ώστε να συνεχιστεί η παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς του και να θεωρηθεί ασφαλής η κατάστασή του, ενώ φαίνεται πως έχει πλήρη διαύγεια και επικοινωνεί με το περιβάλλον του.

Τα πρώτα συμπτώματα

Ο γέροντας εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του Covid-19 στα μέσα Μαΐου, γεγονός που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στην αδελφότητα, διότι πάσχει από υποκείμενα νοσήματα και έχει σοβαρά ζητήματα με την καρδιά του.

Οι πρώτες ημέρες κύλησαν ομαλά, όμως, επειδή ο πυρετός άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά του με ελικόπτερο από το περιβόλι της Παναγιάς στην Αθήνα, ώστε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και να του παρασχεθούν η κατάλληλη ιατρική φροντίδα και ειδική θεραπευτική αγωγή. Οι ημέρες περνούσαν και δυστυχώς τα νέα δεν ήταν ευχάριστα. Η κατάστασή του επιβαρύνθηκε και οι θεράποντες ιατροί του αποφάσισαν στις 4 Ιουνίου την άμεση διασωλήνωσή του.

Αυτό έσκασε σαν «βόμβα» στους συνεργάτες και στην αδελφότητα, ωστόσο όλοι είχαν την ελπίδα πως θα γίνει κάποιο θαύμα. Πίστευαν ότι όλα θα πάνε καλά και προσεύχονταν για την υγεία του γέροντά τους. Οπερ και εγένετο. Η κατάσταση ήταν αποθαρρυντική, αλλά η Παναγία έκανε την «εμφάνισή» της. Σήμερα, ο γέροντας είναι αποσωληνωμένος και σύντομα θα λάβει εξιτήριο και θα επιστρέψει στο Αγιο Ορος, που τόσο πολύ αγαπά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα