Βατραχάνθρωποι συνδράμουν στις διασώσεις

Με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη, ομάδες βατραχανθρώπων μετέβησαν χθες οδικώς στις πληττόμενες από την κακοκαιρία περιοχές της Θεσσαλίας προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό και τη διάσωση συμπολιτών μας.

Καθώς οι συγκλονιστικές εικόνες με τα πλημμυρισμένα χωριά του Κάμπου έκαναν τον γύρο του κόσμου, ο κ. Αλεξανδράκης, κατόπιν προφορικού αιτήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, έδωσε την εντολή σε δύο τριμελείς ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ), με σκάφη τύπου Zodiac και μια οκταμελή ομάδα της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά (ΕΟΕΠ), με τον κατάλληλο εξοπλισμό, οι οποίες υπάγονται στον επιχειρησιακό έλεγχο του ιδίου, να μεταβούν άμεσα στις πληττόμενες περιοχές της Θεσσαλίας προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης της Πολιτικής Προστασίας.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 885 διασώσεις, ενώ δεκάδες πολίτες παρέμεναν εγκλωβισμένοι και τουλάχιστον έξι άτομα αγνοούνταν. Θυμίζουμε ότι στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετείχε προσωπικό από ΕΜΑΚ, Πυροσβεστικό Σώμα, Ενοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα