Τελευταία κλήτευση στον Μπουζιάνη, που είχε βρει κεταμίνη

Την παρουσία του στο δικαστήριο ζήτησε ο συνήγορος της Πισπιρίγκου, Αλ. Κούγιας, που θα τον εξετάσει για λάθος δειγματοληψία

Την αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας σήμανε η χθεσινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που εκδικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ωστόσο, στο… παρά πέντε της ολοκλήρωσης της αποδεικτικής διαδικασίας, στο ακροατήριο θα βρεθεί και πάλι την ερχόμενη Τετάρτη για να καταθέσει ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία στη σορό του κοριτσιού και είχε αποδώσει και εκείνος -όπως και ο καθηγητής Τοξικολογίας Ν. Ράικος- τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε δηλητηρίασή της από χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Ομόφωνα

Ο κ. Μπουζιάνης θα βρεθεί και πάλι στη δικαστική αίθουσα, καθώς το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την κλήτευσή του, κάνοντας δεκτό αίτημα που υπέβαλε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της -απούσας και χθες από το ακροατήριο- Ρούλας Πισπιρίγκου. Μάλιστα, ο κ. Μπουζιάνης θα πρέπει να προσκομίσει στην έδρα και φωτογραφίες από τη νεκροψία του παιδιού, εφόσον αυτές υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης, ο κ. Μπουζιάνης πρέπει να διευκρινίσει, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο εάν έλαβε μεταθανάτιο αίμα από την αριστερή ή τη δεξιά κοιλία της καρδιάς του κοριτσιού, αλλά και να αναφερθεί εκ νέου στα ίχνη απινίδωσης που είχε εντοπίσει στο σώμα του. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, η εκ νέου κατάθεση του ιατροδικαστή είναι σημαντική, δεδομένου ότι η κατηγορουμένη υποστηρίζει ότι η συγκέντρωση κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκε αυξημένη λόγω εσφαλμένης δειγματοληψίας, ενώ νοσηλεύτρια του «Αγλαΐα Κυριακού» έχει καταθέσει ότι δεν έγινε απινίδωση στην Τζωρτζίνα λίγο πριν εκείνη φύγει από τη ζωή.

Αντίθετα, χθες το δικαστήριο απέρριψε αίτημα του κ. Κούγια ώστε να κληθεί ξανά για κατάθεση ο κ. Ράικος, όπως επίσης και αίτημα του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας Δ. Γεωργακόπουλου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Μπουζιάνη με τους γιατρούς και νοσηλευτές της ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού», οι οποίοι είχαν σπεύσει στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας για ανάνηψη σε μια προσπάθεια να την επαναφέρουν στη ζωή. Ακόμη, «αναπάντητο» έμεινε το αίτημα της υπεράσπισης για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στη Ρούλα Πισπιρίγκου, με την εισαγγελέα της έδρας να επιφυλάσσεται να προτείνει αφού η κατηγορούμενη απολογηθεί.

Πάντως και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ατμόσφαιρα ήταν πολλές φορές έκρυθμη, με τον κ. Κούγια να χαρακτηρίζει «απατεώνα», «αθεόφοβο» και σχεδόν… υπόδικο τον κ. Ράικο, τον οποίο, όπως ανέφερε, θα «έπρεπε να τον έχουν στείλει μαζί με τον Μπουζιάνη στο Αυτόφωρο, διότι και οι δύο συνέργησαν σε ακραία παρανομία σε βάρος της κατηγορουμένης». Μάλιστα, ο συνήγορος μίλησε για «υποκείμενα της δικηγορίας» και «δικηγόρους κλόουν» που ανέλαβαν αρχικά την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου μόνο και μόνο για «να δώσουν τη δικογραφία στα κανάλια». Από τα «πυρά» του δεν γλίτωσε ούτε η Χριστίνα Σαλάππα, η δικαστής που διενήργησε την ανάκριση για την υπόθεση. «Η κυρία Σαλάππα τα έκανε σαλάτα» είπε ο κ. Κούγιας, ο οποίος επιτέθηκε στη συνέχεια και στην εισαγγελέα της έδρας, χαρακτηρίζοντάς την «απάνθρωπη».

Αφορμή αποτέλεσε η πρόταση της εισαγγελέως για απόρριψη αιτήματος που είχε υποβάλει ο συνήγορος, ζητώντας τη διενέργεια νέας τοξικολογικής εξέτασης στο αίμα της Τζωρτζίνας, αυτή τη φορά από τον μάρτυρα υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθηγητή Τοξικολογίας Αριστείδη Τσατσάκη. Εν τέλει, για αυτό το αίτημα η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει μόλις ο συνήγορος το υποβάλει γραπτώς.


Ο θάνατος της Τζωρτζίνας «ήταν προγραμματισμένος»!

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής δικάσιμου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη ολοκληρώθηκε η εξέταση της ιατροδικαστού Ουρανίας Δημακοπούλου από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια. Η συγκεκριμένη μάρτυρας, που έχει προταθεί από την πλευρά της υπεράσπισης, επανέλαβε ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας «ήταν προγραμματισμένος» και πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί σε χορήγηση κεταμίνης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα