Προφυλακίστηκε ο Θ. Δρακόπουλος

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο βασικός κατηγορούμενος του μεγάλου κυκλώματος απάτης στον ΕΟΠΥΥ

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες, ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση με το μεγάλο κύκλωμα απάτης στον ΕΟΠΥΥ, ο Θεόδωρος Δρακόπουλος, πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή, ο οποίος πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να απολογηθεί για σειρά βαρύτατων κατηγοριών που του απαγγέλθηκαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος, στον οποίο οι Αρχές έχουν αποδώσει «ηγετικό ρόλο» στο κύκλωμα, μετά την απολογία του αποχώρησε από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων με χειροπέδες στα χέρια, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Ακόμη, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ακόμη ένας συλληφθείς, λογιστής στο επάγγελμα, ο οποίος επίσης φέρεται, σύμφωνα με τις Αρχές, ότι είναι αρχηγικό μέλος του κυκλώματος.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν για την υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγυοδοσίας ύψους από 8.000 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ. Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο ανακριτικό γραφείο ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξέδιδε εικονικές συνταγογραφήσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων, μέσω εταιριών οι οποίες εκμεταλλεύονταν τις συμβάσεις που είχαν συνάψει με τον ΕΟΠΥΥ. Τα υλικά που οι κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν παράνομα ήταν κυρίως καθετήρες και συσκευές έκχυσης φαρμάκων για καρκινοπαθείς. Οι καθετήρες κόστιζαν περίπου 150 ευρώ και οι συσκευές καρκινοπαθών από 500 ευρώ έως 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, τα μέλη του κυκλώματος για τις παραπάνω παράνομες πράξεις τους συνεργάζονταν με γιατρούς αντί αμοιβής από το 2018. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη δικογραφία περιλαμβάνονται καταθέσεις ασθενών οι οποίοι αναφέρουν πως δεν γνωρίζουν καν τους γιατρούς του Δημοσίου που συνταγογράφησαν ιατροτεχνολογικά προϊόντα με τον ΑΜΚΑ τους, ενώ κάποιοι εκ των ασφαλισμένων των οποίων χρησιμοποιήθηκαν οι ΑΜΚΑ δεν βρίσκονται καν στη ζωή.

Οι κατηγορούμενοι έβρισκαν τους ΑΜΚΑ των ασφαλισμένων από ιδιωτική κλινική και διαγνωστικό κέντρο, συμφερόντων των εμπλεκομένων. Οπως έγινε γνωστό, προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις τους, επέλεγαν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας ή σε άσχημη συνολική κατάσταση υγείας. Η ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από τη δράση των κατηγορουμένων φέρεται ότι ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Κατά περίπτωση, οι πέντε κατηγορούμενοι έδωσαν εξηγήσεις χθες στην ανακρίτρια για εγκληματική οργάνωση, απάτη, ψευδείς βεβαιώσεις, δωροδοκία υπαλλήλου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με τους ίδιους να αρνούνται τη διάπραξή τους. Αξίζει να σημειωθεί πως στην υπόθεση εμπλέκονται και γιατροί του Δημοσίου, για τους οποίους όμως δεν εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα