Αύριο η απολογία του φονιά της Γεωργίας στη Σαλαμίνα

Στον 71χρονο που έχει ομολογήσει αναμένεται το δικαστήριο να ορίσει δικηγόρο, καθώς κανείς δεν δέχεται να τον αναλάβει

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε χθες από την Εισαγγελία Πειραιά ο 71χρονος Χρήστος Παττακός, που συνελήφθη στο Κερατσίνι για τη δολοφονία με καραμπίνα της άτυχης 43χρονης Γεωργίας στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον 71χρονο που έχει ομολογήσει την πράξη του αναμένεται το δικαστήριο να ορίσει δικηγόρο, καθώς κανείς δεν δέχεται να τον αναλάβει. Κατά την προσαγωγή του στην εισαγγελία ήταν κυνικός και αμίλητος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του προς τους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη γυναίκα λόγω ερωτικής αντιζηλίας.

Ο δράστης έφτασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ωστόσο ανατριχίλα προκαλούν όσα αποκαλύπτονται για τις κινήσεις του αμέσως μετά το στυγερό έγκλημα.

Σαν να μην είχε γίνει τίποτα, ο 71χρονος δράστης έπινε προχθές το πρωί αμέριμνος τον καφέ του και μιλούσε με άλλους θαμώνες καφετέριας στο Κερατσίνι, μόλις μία ώρα μετά τη δολοφονία της συντρόφου του. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος είχε σχεδιάσει το τέλος της επί επτά χρόνια συντρόφου του και μητέρας ενός 15χρονου αγοριού με ειδικές ανάγκες.

Περίμενε να φύγει με ταξί το παιδί για το σχολείο για να εισβάλει στο πατρικό σπίτι της γυναίκας, στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, όπου είχε πάει η Γεωργία δύο ημέρες νωρίτερα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, κατά τον τελευταίο καβγά του ζευγαριού. Εξω από το πατρικό σπίτι ο ηλικιωμένος τής ζήτησε να του ανοίξει την πόρτα για να μιλήσουν.

Η γυναίκα πείστηκε να του ανοίξει, αντί να πατήσει το «panic button» και να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος της. Στις 6.30 το πρωί την πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο δύο φορές στον θώρακα και στην κοιλιά, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα. Στη συνέχεια έφυγε από τη Σαλαμίνα με πλοίο της γραμμής για το Πέραμα και από εκεί πήγε σε καφετέρια στο Κερατσίνι.

Οπως φαίνεται σε βίντεο, από τις 8.00 έως τις 10.36 το πρωί της Τρίτης, επί 2,5 ώρες, έπινε αμέριμνος τον καφέ του και συνομιλούσε με άλλους θαμώνες της καφετέριας, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Εκεί είχε πάει με το αυτοκίνητο της 43χρονης, ενώ είχε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο ζήτησε να φορτίσει ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, αλλά και να πάει σε ΑΤΜ και να βγάλει χρήματα από τη χρεωστική κάρτα της γυναίκας. Προχθές το απόγευμα πήγε σε ταβέρνα του Κερατσινίου για να φάει, χωρίς καμία τύψη συνειδήσεως για την αποτρόπαια πράξη του, ενώ σχεδίαζε να διαφύγει στη βόρεια Ελλάδα, όπου είναι ο τόπος καταγωγής του.


«Ηταν άνεργος, τον συντηρούσαμε εμείς»

Συγκλονισμένη είναι η αδερφή της άτυχης Γεωργίας, η οποία δεν γνώριζε τίποτα για την ενδοοικογενειακή βία που δεχόταν η αδερφή της κατά τη συγκατοίκησή της με τον 71χρονο. «Δεν γνωρίζαμε ότι η αδελφή μου ήταν θύμα κακοποίησης» είπε, επισημαίνοντας πως το παιδί με ειδικές ανάγκες της Γεωργίας «θα μείνει ξεκρέμαστο σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής του. Η μαμά του είναι αναντικατάστατη».

«Λάτρευε το παιδί της, είμαστε τυχεροί που δεν το σκότωσε κι αυτό» συμπλήρωσε η μητέρα της 43χρονης, που ήταν η πρώτη που βρήκε την κόρη της νεκρή μετά τους πυροβολισμούς. «Ήθελε να τον χωρίσει. Αυτός τα τελευταία χρόνια ήταν άνεργος και τον συντηρούσαμε εμείς με το υστέρημά μας. Του είπε, λοιπόν, ή θα βρει δουλειά ή θα το λήξουν. Αυτό δεν του άρεσε» δήλωσε η μητέρα του θύματος, δίνοντας μια διαφορετική εξήγηση για το κίνητρο της δολοφονίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα