Αγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων σε σχολείο

Θεσσαλονίκη: Τρεις 13χρονοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από πέντε συνομηλίκους τους για αγώνα ποδοσφαίρου

Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, πολλές φορές ακόμα και μέσα σε σχολεία, παρά και τις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο με δραστικά μέτρα. Το μεσημέρι της Τρίτης, στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκων της Θεσσαλονίκης και λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του κ. Πιερρακάκη, τρεις ανήλικοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από πέντε συμμαθητές τους ύστερα από σχολικό περίπατο. Οπως έγινε γνωστό, η επίθεση σημειώθηκε όταν οι τρεις 13χρονοι μαθητές αποχωρούσαν από το σχολείο τους.

Τότε, μία παρέα μαθητών της β’ γυμνασίου από το ίδιο σχολείο πλησίασε τα τρία αγόρια και άρχισε να τα βρίζει, με αφορμή έναν αγώνα ποδοσφαίρου που έπαιξαν μαζί στην εκδρομή. Ωστόσο, τα πράγματα δεν άργησαν να ξεφύγουν και οι πέντε άγουροι νταήδες άρχισαν να ξυλοφορτώνουν τους τρεις ανηλίκους, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους. Μετά το περιστατικό τα παιδιά ενημέρωσαν τους καθηγητές τους και αυτοί με τη σειρά τους τους γονείς, οι οποίοι απευθύνθηκαν στην Αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν οι πέντε ανήλικοι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ η έρευνα των Αρχών συνεχίστηκε για την ταυτοποίηση και επιπλέον ατόμων που τυχόν συμμετείχαν στην επίθεση.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των επιτηρητών – καθηγητών του σχολείου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Από την πλευρά του, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Πεύκων αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο σχολείο δεν έχουν υπάρξει αντίστοιχα περιστατικά βίας εκτός από κάποιους διαπληκτισμούς, ενώ η σχολική κοινότητα φροντίζει για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας, με την καθημερινή παρουσία ψυχολόγων και τη διενέργεια εκδηλώσεων.

Και στο Αίγιο

Την ίδια περίπου ώρα, στο Αίγιο ένας 17χρονος μαθητής του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Αιγίου δέχτηκε επίθεση από δύο συμμαθητές του. Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί, η κόντρα μεταξύ των ανηλίκων άρχισε το πρωί της ίδιας μέρας, όταν ο17χρονος μαθητής από την Ακράτα, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο προαύλιο του σχολείου, δέχτηκε εξύβριση και απειλές από έναν 15χρονο από το Αίγιο που βρέθηκε έξω από το σχολικό συγκρότημα, με τους δύο ανηλίκους να ανταλλάσσουν μερικά… κοσμητικά επίθετα και το επεισόδιο να φαίνεται πως λήγει εκεί. Λίγες ώρες μετά με το σχόλασμα, ενώ ο 17χρονος κατευθυνόταν προς το λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι του, ο 15χρονος μαζί με άλλον έναν 17χρονο, που του είχαν στήσει καρτέρι, κυνήγησε τον μαθητή μέχρι τη στάση, τον έριξε κάτω και άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο.

Μετά την επίθεση ο 17χρονος επέστρεψε χτυπημένος στο σχολείο και ζήτησε βοήθεια από τους καθηγητές, ενώ οι δύο εξωσχολικοί διέφυγαν πιθανότατα προς την Πάτρα, με το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου να αναλαμβάνει την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα