Πλήρη άγνοια για το σκάνδαλο είχε η Κουτσολιούτσου

Ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της πολύπαθης Folli Follie δικάζεται για τις «μαγειρεμένες» οικονομικές καταστάσεις

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermes είχαν προκαλέσει κάποια από τα κοσμήματα της Folli Follie, υποστήριξε χθες στην απολογία της στη δίκη για το πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο η Καίτη Κουτσολιούτσου, η οποία ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της πολύπαθης εταιρίας δικάζεται για τις «μαγειρεμένες» οικονομικές καταστάσεις του ομίλου σε Ευρώπη και Ασία.

«Τα βραχιολάκια μας τα μιμήθηκε ακόμη και η Hermes» είπε χαρακτηριστικά η κατηγορουμένη, εκθειάζοντας την επιχειρηματική ευστροφία του συζύγου της και ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου, αλλά και την εντιμότητα του γιου της Τζώρτζη, οι οποίοι «μοιράζονται» μαζί της το εδώλιο του κατηγορουμένου. Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η κατηγορουμένη δήλωσε πλήρη άγνοια για τους… πειραγμένους ισολογισμούς της εταιρίας στην Ασία και υποστήριξε πως για όλα αυτά έμαθε τα τελευταία δύο χρόνια που βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

«Το μόνο που ήξερα ήταν για τις πλαστογραφίες τραπεζικών στοιχείων όταν είχα πάει στο Χονγκ Κονγκ και αυτό το έμαθα από τον έλεγχο της Alvarez and Marsal. Μου έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι» ανέφερε η Καίτη Κουτσολιούτσου, η οποία στη συνέχεια διέψευσε τα δημοσιεύματα για τον πολυτελή βίο της οικογένειάς της. «Δεν είχαμε δίψα για χρήματα, δεν κάναμε ποτέ διακοπές. Το σπίτι στις Σπέτσες έγινε βορά στα ΜΜΕ. Το σπίτι αυτό, όπως και το σπίτι στην Κηφισιά, το σκάφος και το ελικόπτερο τα χρησιμοποιούσαμε για τις καμπάνιες της εταιρίες. Ολα αυτά ήταν μέρος της δουλειάς μας» είπε η κατηγορουμένη, σημειώνοντας πως το δικό της αντικείμενο στην εταιρία περιοριζόταν αποκλειστικά στην αισθητική των μαγαζιών και των προϊόντων της Folli Follie. «Είχα πλήρη εμπιστοσύνη στον άντρα μου και δεν πίστευα ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο.

Λύσεις για όλα τα προβλήματα

Πάντα σε κάθε πρόβλημα εκείνος έβρισκε τη λύση. Είναι άνθρωπος έξυπνος, αλτρουιστής αλλά και συγκεντρωτικός» ανέφερε για τον σύζυγό της Δημήτρη Κουτσολιούτσο η κατηγορουμένη και εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι ο γιος της βρέθηκε να είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση. «Λυπάμαι σαν μητέρα που τον φέραμε σε αυτή τη θέση σήμερα. Δεν του άξιζε να μπει στη φυλακή και να απολογείται για τόσο βαριά αδικήματα. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και υπεράνω χρημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της προέδρου, έριξε ευθύνες για το οικονομικό σκάνδαλο στους Ιωάννη Μπεγιέτη και Tonio Law, στελέχη του ομίλου της Folli Follie στην Ασία.

Πρόεδρος: Ο γιος σας δεν σας είπε τίποτα για αυτές τις «ωραιοποιημένες», όπως τις χαρακτήρισε ο σύζυγός σας, οικονομικές καταστάσεις;

Κ. Κουτσολιούτσου: Είναι εσωστρεφής άνθρωπος, δεν μιλάει πολύ. Ηταν τόσο ήσυχο παιδί που, ντρέπομαι που θα το πω, αλλά, όταν ήταν μωρό και τον είχα στο πορτ μπεμπέ, τον ξεχάσαμε σε ένα σπίτι.

Εισαγγελέας: Είχατε ακούσει ότι βρέθηκαν πλαστά έγγραφα. Δεν ρωτήσατε τον σύζυγο;

Κ. Κουτσολιούτσου: Οταν τον ρώτησα για τα πλαστά, μου είπε πως δεν είχε ιδέα.

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι είναι συγκεντρωτικός. Πώς άφησε τη διαχείριση της Ασίας σε άλλους;

Κ. Κουτσολιούτσου: Ενα από τα ελαττώματά του είναι ότι δίνει εύκολα εμπιστοσύνη στους άλλους.

Νωρίτερα, ολοκληρώνοντας τη δική του απολογία στο δικαστήριο ο Τζ. Κουτσολιούτσος, δήλωσε ότι θα καταθέσει αίτηση ώστε να αποζημιωθούν οι μέτοχοι της Folli Follie. «Αυτή τη στιγμή έχω έναν λογαριασμό με τη μισθοδοσία μου και είχα κάποια αμοιβαία. Θέλω να κάνω αίτηση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι…

Εισαγγελέας: Εχετε κάποια περιουσιακά στοιχεία;

Κατηγορούμενος: Είναι δεσμευμένα, αλλά υπάρχουν και θέλω να αποζημιωθούν όχι μόνο όσοι παρίστανται στη δίκη, αλλά και όσοι έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα