Η περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης

Σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την εξαΰλωση ενός «φαντάσματος» – αυτού του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. Κάτι που δεν υπήρχε μεν αλλά αιωρείτο ως ιδέα, εξαφανίστηκε, πέρασε στη λήθη, επειδή εκείνοι που το επικαλούνταν συμπεριφέρθηκαν με πολιτική ανηθικότητα, αδιαφόρησαν για τη λαϊκή βούληση και άσκησαν εξουσία με κριτήρια προσωπικά, κομματικά και όχι εθνικά. Στις 5 Ιουλίου 2015 έγινε η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αν θα έπρεπε να γίνει δεκτό από την κυβέρνηση το σχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που προτάθηκε στην Ελλάδα στις 25 Ιουνίου.

Ο λαός δεν ήταν σε θέση καν να καταλάβει τι ακριβώς σήμαινε το πολύλογο ερώτημα που υπέβαλε η κυβέρνηση στο ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος, αλλά είχε αντιληφθεί το πνεύμα του: αν θα έπρεπε να υψώσουμε ανάστημα κόντρα στους μνημονιακούς δεσμοφύλακές μας ή όχι. Προς στιγμήν οι πολίτες ξεπέρασαν την παραζάλη της κρίσης και άφησαν στην άκρη τις αμφιβολίες που προκάλεσαν για την ειλικρίνεια της αριστερής κυβέρνησης οι απανωτές «αναδιπλώσεις» διάφορων υπουργών, οι παλινωδίες και οι κούφιοι λεονταρισμοί ανθρώπων που δεν είχαν ιδέα από διοίκηση, διεθνείς σχέσεις, ισορροπίες δυνάμεων και οτιδήποτε σχετιζόταν με την άσκηση κρατικής εξουσίας.

Ο λαός μας, που ποτέ δεν φοβήθηκε τις συγκρούσεις όταν ένιωθε ότι υπηρετεί σωστό σκοπό, απάντησε στο ερώτημα του δημοψηφίσματος με ένα γενναιότατο 61,31% στο ΟΧΙ. Δεν ήθελε άλλη υποτέλεια, άλλη επέκταση της εξουσίας των πιστωτών στα ελληνικά εσωτερικά ζητήματα, άλλες ταπεινώσεις και περικοπές. Με το ΟΧΙ έδωσε σαφή εντολή στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κοντραριστούν με όσους ήθελαν τους Ελληνες γονατισμένους κι ανήμπορους. Και η κυβέρνηση, αντί να εκτελέσει την εντολή, έσκυψε το κεφάλι, γονάτισε και ξεκίνησε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα να ακολουθεί τον κατηφορικό δρόμο της υποταγής στα κελεύσματα των πιστωτών.

Κι αφού έγινε το πρώτο βήμα προς τον γκρεμό της περιφρόνησης της λαϊκής θέλησης, ακολούθησαν πολλά περισσότερα. Άλλα πράγματα ήθελαν οι Ελληνες, άλλα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση αγνόησε την έντονη εναντίωση των πολιτών στα σχέδια για την εκχώρηση του δικαιώματος στους Σκοπιανούς να αποκαλούνται Μακεδόνες και να χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στην ονομασία του κρατιδίου τους και σύναψε την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. Τα ίδια έκαναν και στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας αλλά και της οικονομίας. Αλλού έδειχνε η κοινή γνώμη, αλλού κατευθυνόταν η κυβέρνηση. Γι’ αυτό και η αποδοκιμασία στις απανωτές εκλογές του 2019 ήταν τόσο ηχηρή. Οσοι υποτιμούν τους πολίτες θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν όταν θα είναι πολύ αργά για να επανορθώσουν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα