Πεδίο μάχης μαφιόζων κατάντησε η Ελλάδα!

Στη χώρα μας, μόνο μέσα στον μήνα Μάιο έγιναν τέσσερις δολοφονίες, οι οποίες παραπέμπουν σε μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας.

Επιπλέον, στις 11 Μαΐου, η ελληνική κοινή γνώμη συγκλονίζεται μαθαίνοντας για τη στυγερή δολοφονία μιας 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά, δίπλα στο μωρό της. Ενα γεγονός που προκάλεσε σοκ στον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και στους πολίτες έλαβε χώρα τον Απρίλιο, όταν δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, με τρόπο που θυμίζει «παραγγελιά».

Πάντα, σε όλες τις εποχές, υπό ομαλές και ανώμαλες συνθήκες, σε ειρήνη και σε πόλεμο, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μια μικρή μερίδα ανθρώπων με έντονη παραβατική συμπεριφορά. Όμως, στις ημέρες μας, το κακό έχει παραγίνει. Οι δολοφονίες εν μέση οδώ και μπροστά σε περαστικούς, οι κλοπές, οι ληστείες, το πλιάτσικο περιουσιών νομοταγών πολιτών βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και λίγο απέχουμε από το να μη θεωρούνται πλέον αξιόλογες ειδήσεις…

Η ατμόσφαιρα στη χώρα μας ζέχνει από την αποφορά της εγκληματικότητας και η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται για τις… επιδόσεις της. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπηρετώντας στο ακέραιο τη συνολική εικόνα που είχε δημιουργήσει στα τέλη της ολέθριας θητείας της η κυβέρνηση Σημίτη, η οποία τον… ανέδειξε, είναι ένας απλός παρατηρητής των γεγονότων.

Στο μόνο που διαφέρει από τον μέσο όρο των ανεπαρκών διαχειριστών της εκτελεστικής εξουσίας είναι ότι κάνει συχνότερα δηλώσεις απ’ όσο συνήθως αναμένεται. Σε κάθε δολοφονία, σε κάθε χτύπημα της μαφίας, σε κάθε άγρια επίθεση εναντίον της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των πολιτών βλέπουμε τον κ. Χρυσοχοΐδη να κάνει δηλώσεις και να δεσμεύεται για την ταχεία εξιχνίαση και τη σύλληψη των δραστών, και η πραγματικότητα του απαντά την επομένη με ακόμα ένα φρικιαστικό έγκλημα.

Δεν αξίζει στην Ελλάδα μας αυτή η κατάντια. Είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και σε επίπεδο προσώπων που καταλαμβάνουν πολιτικές θέσεις ευθύνης και στην εφαρμοζόμενη αντιεγκληματική πολιτική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα