Xίλιες δεκατρείς δόσεις των εμβολίων

Η εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού εξελίσσεται σε κακόγουστο ανέκδοτο. Οι πολίτες αλλά και οι κυβερνήσεις έχουν χάσει τον λογαριασμό για το πόσες τελικά είναι οι δόσεις των εμβολίων που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος για να προστατευτεί από τον Covid-19.

Ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και είπε ότι ίσως χρειαστεί να γίνει μια τέταρτη δόση εμβολίου, πριν από την παρέλευση του δωδεκαμήνου από την τρίτη δόση, για να επιτευχθεί πλήρης προστασία από την παραλλαγή Όμικρον.

Αρχικά υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις ότι δύο δόσεις αρκούν. Έπειτα μπήκε στο… κάδρο η τρίτη δόση. Και τώρα γίνεται λόγος για τέταρτη, παρόλο που ακόμα και ο κ. Μπουρλά παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον. Είναι απόλυτα αναμενόμενη η τακτική που ακολουθούν ο κ. Μπουρλά και κάθε εκπρόσωπος εταιρίας που θέλει να πουλήσει ένα προϊόν. Οι εταιρίες θέλουν να αυξήσουν τις πωλήσεις, τον τζίρο, τα κέρδη τους.

Όμως οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τα κέρδη των εταιριών. Αυτό που τους νοιάζει είναι η υγεία τους, αλλά και η απαλλαγή από τον βραχνά της διαιωνιζόμενης πανδημίας. Επίσης, οι πολίτες απεχθάνονται το άθλιο σκηνικό με τις κυβερνήσεις, οι οποίες παίζουν τον ρόλο των μπράβων, που απειλούν με πρόστιμα και αποκλεισμό από τον κοινωνικό βίο όσων δεν επιλέγουν τα προϊόντα των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών.

Μα ποιος άλλος δίνει τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας εκτός από φαρμακέμπορους όπως ο κ. Μπουρλά, που αναθεωρεί διαρκώς τις δόσεις των εμβολίων προς τα πάνω και τις ίδιες τις κυβερνήσεις που σπεύδουν να συμφωνήσουν με οτιδήποτε προτείνει;

Τα εμβόλια, μέχρι πρότινος, που ανακαλύφθηκε από τις φαρμακοβιομηχανίες ο μήνας που τρέφει τους έντεκα, ήταν υπόθεση άπαξ εφαρμογής. Τώρα προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι πρέπει να τα κάνουμε συχνότερα απ’ όσο παίρνουμε αναλγητικά και σιρόπια για τον βήχα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα