Αλλαγή ονόματος, αλλά όχι Ιστορίας

Το ΠΑΣΟΚ είναι μια πολιτική πανδημία, η οποία επί δεκαετίες κατέτρωγε τα σωθικά της Ελλάδας και την έφερε στο χείλος του θανάτου. Το γεγονός ότι άλλαξε όνομα δεν σημαίνει ότι παρεγράφησαν τα πολιτικά και εθνικά εγκλήματα που διέπραξε – και για τα οποία όχι μόνο δεν απολογείται, αλλά καμαρώνει κιόλας χωρίς να δείχνει σημάδια μεταμέλειας.

Οι κατά καιρούς ηγέτες και ηγετίσκοι του παρακμιακού κινήματος, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αντί να εξηγήσουν στον λαό τα αίτια πίσω από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ και τη στελέχωση του κράτους με μια σειρά προσώπων, που αποδείχθηκαν λαδιάρηδες, ξενοκίνητοι και απατεώνες, «διαφημίζουν» όσα έχουν γίνει σαν… πράξεις σωτηρίας της πατρίδας.

ΠΑΣΟΚ δεν είναι όσα ισχυρίζονται τα στελέχη που υποκρίνονται ότι λησμόνησαν όσα έχουν συμβεί. ΠΑΣΟΚ είναι η ντροπή των Ιμίων, η υποστολή της ελληνικής σημαίας από εθνικό έδαφος, το «ευχαριστώ» στους Αμερικανούς που είπε ο Κώστας Σημίτης από το βήμα της Βουλής την ημέρα του συλλογικού διασυρμού μας, η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, η καταστροφή της οικονομίας, οι μίζες από τη Siemens, οι πρασινοφρουροί, η κατάργηση του πολυτονικού συστήματος γραφής, η αναξιοκρατία, οι κλαδικές, τα ολυμπιακά έργα, η λεηλασία του δημόσιου χρήματος με σκάνδαλα όπως αυτό της Τράπεζας Κρήτης, ο εξευτελισμός του πολιτισμού μας με τους μεθυσμένους υπουργούς και πρωθυπουργούς στα σκυλάδικα, το Μνημόνιο, τα ζεϊμπέκικα μπροστά στους Τούρκους, η υποτέλεια ως ιδεολογία και η ξενοδουλεία ως καθημερινή πρακτική.

Οι Έλληνες έχουν κρίση και διαθέτουν μνήμη και έστειλαν το ΠΑΣΟΚ στα πολιτικά… αζήτητα. Το μόνο που κατά καιρούς αλλάζει στα αλήθεια αυτός ο πολιτικός σχηματισμός είναι ο ΑΦΜ του, μια και τα φέσια που έχει ρίξει και δεξιά και αριστερά είναι μεγαλύτερα από όσο μπορεί να αντέξει ένα κόμμα. Γι’ αυτό και αλλάζει τον αριθμό του φορολογικού μητρώου του.

Ωστόσο, επειδή τα λόγια είναι εύκολα αλλά δεν πληρώνουν λογαριασμούς, το ΠΑΣΟΚ καλό θα είναι αντί για υποσχέσεις να δώσει χρήματα για να καλύψει τις οφειλές του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα