Έλλειμμα δημοκρατίας

Η υπόθεση των υποκλοπών, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς, «δεν ενδιαφέρει τον κόσμο, ο οποίος νοιάζεται μόνο για την ακρίβεια». Η θέση αυτή δεν είναι πρωτότυπη. Ολα τα καθεστώτα που δεν έχουν καλές σχέσεις με το δημοκρατικό πολίτευμα πάντοτε βάζουν μπροστά και πάνω απ’ όλα την… τσέπη, προσπαθώντας να υποτιμήσουν -επειδή γνωρίζουν ότι αδυνατούν να μηδενίσουν- τη σημασία των ελευθεριών των πολιτών και την ανεξαρτησία της σκέψης των πολιτών.

Οι αυταρχικές κυβερνήσεις και τα ανελεύθερα καθεστώτα προσπαθούν να υποβάλουν σε όλους την ιδέα ότι, από τη στιγμή που κάποιος μπορεί να τραφεί, δεν χρειάζεται να έχει περαιτέρω αξιώσεις από την εξουσία – πολλώ δε μάλλον ιδεολογικού, πνευματικού και ηθικού χαρακτήρα.

Κι όμως, οι πολίτες θέλουν να γνωρίζουν τους λόγους που λαμβάνονται συγκεκριμένες αποφάσεις. Αξιώνουν από κάθε κυβέρνηση τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Θέλουν να ενημερώνονται για το νόμιμο, αλλά και το ηθικό σκέλος των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Οι έμφρονες άνθρωποι διαφέρουν από τα ζώα. Δεν αρκούνται σε μια… ταΐστρα και σε ένα δοχείο με νερό, αδιαφορώντας για τον χαρακτήρα της Πολιτείας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την αρχή της θητείας της μέχρι σήμερα πορεύεται με γνώμονα τη διαιώνισή της στην εξουσία. Για να τα καταφέρει είναι πρόθυμη να κάνει τα πάντα – κι αυτό το έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις. Κυβέρνησε την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού με υπουργικές αποφάσεις, χορήγησε έκτακτες εξουσίες στον εαυτό της και σε μη εκλεγμένα πρόσωπα, και… τέντωσε τις συνταγματικές διατάξεις μέχρι του σημείου της παραβίασής τους. Η εφημερίδα μας δεν έπαψε ούτε ημέρα να επισημαίνει αυτές τις αυθαιρεσίες.

Με την υπόθεση των υποκλοπών έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής του καθεστώτος Μητσοτάκη, που προσπαθεί να πείσει το κοινό (μέσω φιλικών προς εκείνη ΜΜΕ, αλλά και δημοσκοπήσεων) ότι ουδείς ενδιαφέρεται για την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα και όλοι στρέφουν την προσοχή τους μόνο στην οικονομία. Αυτό αποτελεί μείζον και πιθανότατα μοιραίο σφάλμα για την κυβέρνηση.

Ο κόσμος βλέπει ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα μας – και αυτό ενοχλεί πολύ!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα