Εκτός ελέγχου η ακρίβεια

Υπάρχουν οι τιμές των προϊόντων, της ενέργειας και των υπηρεσιών στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, υπάρχουν στην ΕΛ.ΣΤΑΤ., υπάρχουν όμως και οι πραγματικές. Η «δημοκρατία» σήμερα αποκαλύπτει τη μεγάλη ψαλίδα, που δεν προέκυψε… τυχαία, ανάμεσα στις «επίσημες – μέσες» τιμές και σε εκείνες που αναγράφονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στους λογαριασμούς τους οποίους παραλαμβάνουν οι καταναλωτές.

Η αλήθεια δεν μπορεί να κουκουλωθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα ή με «μαγείρεμα» αριθμών. Στα παραπάνω είθισται να επιδίδονται οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ταυτόχρονα προσπαθούν με διάφορες υποσχέσεις και πενιχρές παροχές να χρυσώσουν το χάπι της ένδειας στους νεόπτωχους Ελληνες, που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους. Είναι μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που αναγκάστηκαν να κάνουν περικοπές ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μέχρι πρότινος προμηθεύονταν χωρίς να τους φαίνονται τόσο εξωφρενικά υψηλές οι τιμές.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει από τις αγωνίες των φτωχών. Γι’ αυτό εδώ και μήνες τον βλέπαμε σε ειδυλλιακά θέρετρα να περνά ονειρεμένες διακοπές, γι’ αυτό και συνέστησε στους Ελληνες να στείλουν τον λογαριασμό της ακρίβειας στον Πούτιν! Μπορεί να φαντάζει σαν κακόγουστο αστείο, αλλά ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας στη ΔΕΘ το μέγα πρόβλημα της ακρίβειας, είπε ότι «δεν πρέπει επίσης να επιτρέψουμε η αγανάκτηση να γίνει τυφλή, αναζητώντας εσωτερικές ευθύνες για εξωγενείς επιθέσεις. Ο λογαριασμός της ακρίβειας πρέπει να επιστραφεί σ’ αυτόν που την προκαλεί, στον κ. Πούτιν. Και η απάντησή μας πρέπει να είναι ώριμη και δημοκρατική».

Δηλαδή, για το ράλι των τιμών που ξεκίνησε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2021, πριν από τον ρωσοουκρανικό πόλεμο, δεν πρέπει να αναζητήσουμε ελληνικές κυβερνητικές ευθύνες, αλλά ρωσικές, και ακολούθως πρέπει να στείλουμε τον λογαριασμό στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Είναι απορίας άξιον αν ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ νομίζουν ότι μπορούν με κάτι τέτοια φτηνά επιχειρήματα να πείσουν έστω και έναν Ελληνα που βλέπει να του περισσεύει πολύς… μήνας στο τέλος του μισθού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα