Να ξεβρομίσουν οι φοιτητικές εστίες

Οι Eλληνες πληρώνουν φόρους για να φιλοξενούνται συμμορίτες στις φοιτητικές εστίες, να διακινούν ναρκωτικά, να συντονίζουν τις μαφιόζικες επιχειρήσεις τους, να τραμπουκίζουν και να χρησιμοποιούν τους χώρους της Tριτοβάθμιας Eκπαίδευσης σαν κρησφύγετα.

Δυστυχώς, ελάχιστοι αιφνιδιάστηκαν στο άκουσμα όσων έγιναν γνωστά για την επέμβαση των αστυνομικών Aρχών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και τη φοιτητική της εστία. Ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι το χάλι στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι απερίγραπτο. Η ανομία είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας, ο τραμπουκισμός και η μισαλλοδοξία αποτελούν τους μοναδικούς ακλόνητους θεσμούς και ορισμένοι θησαυρίζουν από αυτήν την κατάσταση.

Οι έχοντες την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ έχουν βολευτεί με τούτη την οικτρή κατάσταση και προσπαθούν να μην τραβούν την προσοχή με… αποκοτιές, όπως η απαίτηση για τήρηση της νομιμότητας και η δημόσια καταγγελία των εκτρόπων. Ο μισθός τους θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους είτε οι φοιτητικές εστίες είναι αχούρια γεμάτα μαφιόζους είτε όχι. Ούτε τα προνόμια των πανεπιστημιακών θα ψαλιδιστούν αν συνεχίσουν οι εγκληματίες να πουλάνε ναρκωτικά, να απειλούν τους φοιτητές και να εφαρμόζουν τον νόμο των όπλων και της ισχύος στον χώρο των ΑΕΙ.

Η κοινωνία, παρότι μέχρι στιγμής δείχνει να είναι το θύμα της εγκατάλειψης των πανεπιστημίων στα νύχια των εγκληματιών αλλά και ανεύθυνων πρυτανικών Αρχών, μπορεί και πρέπει να αντιδράσει. Ο λαός μας, με την πίεση που μπορεί να ασκήσει στην κυβέρνηση, δύναται να καυτηριάσει την ανοιχτή πληγή της ανομίας στα ΑΕΙ.

Είναι εθνική ανάγκη να ξεβρομίσουν για τα καλά τα πανεπιστήμια και οι φοιτητικές εστίες από τα εγκληματικά στοιχεία που νέμονται αυτούς τους ιερούς χώρους. Επιπλέον, πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθεί εξονυχιστική απογραφή χώρων και υλικών και να χρεωθούν οι ζημίες στα πρόσωπα που δεν αντέδρασαν εγκαίρως στις καταστροφές ή στην παράνομη ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων των ΑΕΙ.

Τα όρια των ανοχών των Ελλήνων σε τέτοιου είδους νοσηρές καταστάσεις έχουν προ πολλού εξαντληθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα