Ο υπουργός Ενέργειας άνοιξε «παράθυρο» και για fuel pass 3

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας το ενδεχόμενο να δοθεί μιας μορφής στήριξη στους οδηγούς σε περίπτωση που αυξηθεί η τιμή των καυσίμων, ανάλογη με αυτή που είχε δοθεί τους περασμένους μήνες με το fuel pass 1 και το fuel pass 2.

Oπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, «παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε, όπως το κάναμε και με το fuel pass».

Τις τελευταίες εβδομάδες η τιμή της βενζίνης έχει πάρει «φωτιά», καθώς η μέση πανελλαδική τιμή διατηρείται πάνω από 1,90 ευρώ το λίτρο, ενώ σε πολλά πρατήρια καυσίμων των μεγαλουπόλεων πωλείται μια ανάσα από τα 2 ευρώ.

Εκτόξευση τιμών

Με τις τιμές να κινούνται ανοδικά, μετά και την πρόσφατη απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ που εκτόξευσαν τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, θεωρείται βέβαιο πως οι τιμές θα ξεπεράσουν αυτό το «ψυχολογικό» όριο, με πολλούς καταναλωτές που προτίθενται να ταξιδέψουν το Πάσχα, να μην μπορούν να υπολογίσουν το ύψος της τιμής της βενζίνης και το τελικό κόστος των διακοπών τους.

Hδη οι τιμές της απλής αμόλυβδης σε πολλά νησιά της χώρας και κυρίως στις Κυκλάδες, όπου σταδιακά αρχίζει η τουριστική σεζόν, αγγίζουν έως και τα 2,35 ευρώ το λίτρο, τιμές εξωπραγματικές για τα ελληνικά δεδομένα. Μάλιστα, η σημερινή κατάσταση θυμίζει έντονα όσα έζησαν οι οδηγοί το περσινό καλοκαίρι, που πλήρωναν «χρυσάφι» τη βενζίνη και δεν υπήρχε ούτε ένα πρατήριο σε όλη τη χώρα που να διαθέτει την απλή αμόλυβδη κάτω από τα 2 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα